Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Veres András lett a gyulai sonkakirály

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • HÍREK • 2012. március 27. 13:00
Veres András lett a gyulai sonkakirály
Gyula város különdíját vette át csapatunk a Gyulai Hírlap-kolbászért az I. Médiagyúráson
Veres András, az idei sonkakirály és felesége a bemutatósátrukban a népszerű Veres-féle házi hústermékekkel. Fotó: Gyulai Hírlap Online - Rusznyák Csaba

Az előző kettőnél jóval nagyobb szabású rendezvény várta hétvégén a III. Gyulai Kolbász- és Sódarmustra vendégeit. Elégedettek lehetnek a szervezők, hiszen búcsút intett a tél, és gyönyörű napsütéses tavasz fogadta a várkertben megrendezett ingyenes gasztronómiai fesztivál látogatóit. A kiállítók és a vásárosok is minőségi portékával készültek, a mindenféle fűszeres étel-ital illata csábította az ízlelőbimbókat a kóstolásra és a jóllakásra.

A gasztronómiai és a kulturális programok sokszínűségében mindenki megtalálhatta a magának érdekeset, nem volt hiány humorban, operett, pop-, rockzenében, és természetesen a gasztronómiai bemutatók során megtudhatták a népek, hogyan készül a kolbász, a sonka, szalonna és még megannyi finomság.

A mustra második napján médiagyúró versenyen mérték össze kolbászgyúró tudásukat az újságírók. A nyolc csapat nehezített pályán kezdett, ugyanis a főleg lakodalmas slágerektől hangos színpad előtt kellett megküzdeniük egymással. Hála Istennek engedélyezett volt a versenyen a „dopping” használata, így pálinkával sikerült megalapozni a jókedvet. Az újságírók 10 kg kolbászhúst és vékonybelet kaptak, a cél kétszer 100 cm-es sütni való kolbász elkészítése volt.

A Gyulai Hírlap-kolbászt Dávid Szilvia sportszerkesztő vezetésével Dávid Zsolt sportújságíró, Kovács Sándor tördelőszerkesztő és Oláh Szabolcs szerkesztő készítette el. Állhatatosan vágtunk, fűszereztünk, daráltunk, gyúrtunk, töltöttünk, és végül meglett munkánk eredménye, a szakavatott zsűri Gyula város különdíját ítélte kolbászunknak. (Első helyen a Rádió 1 csapata végzett.)

– A várakozáson felül alakult a III. Gyulai Kolbász- és Sódarmustra, összesen 20000–25000 látogatója volt a rendezvénynek. Ez köszönhető a remek időjárásnak, a hosszú hétvégére tervezett időpontnak és nyilván a minőségi termékeknek és programoknak. Számos eseményt kiemelhetnék, például nagyon jól sikerült az orosháziak disznóvágás-bemutatója, a médiagyúrás, a kolbász- és sonkatúrán 6 járatnyi, körülbelül 300 ember vett részt. A szárazáru-versenyekre összesen 116 termékkel szálltak versenybe, és mind a zsűri, mind a vendégek jelezték, hogy a tavalyi rendezvényhez képest jelentős minőségi javulást tapasztaltak. Úgyhogy jó üzletek köttettek, jó volt a kínálat és a kereslet is. Jól járt mindenki, sokan be is vásároltak a húsvéti asztalra – értékelte az eseményt Dinya Imre főszervező, a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesületének elnöke.

 

***

 

A III. Gyulai Kolbász- és Sódarmustra versenyeinek eredményei:

Sonka kategóriában magánszemélyként Fabiszné Pántya Erika (Gyula), termékgyártóként a Zádorhús (Budapest) nyert első helyezést. Darabolt, kötözött sonka kategóriában Zsiga Gyula (Gyula), szalonnafélék kategóriában Bogár István (Gyula), illetve a Pidó Húsbolt (Békéscsaba) vitte a pálmát. Darabolt comb kategóriában a Békési Húsfeldolgozó Kft. (Békés) nyert. Szárazkolbász kategóriában magánszemélyként Csörnyei Ákos (Orosháza), termékgyártóként a Békési Húsfeldolgozó Kft. (Békés) nyert. A Sonkakirály címet idén Veres András (Gyula) kapta 42 kg-os sonkájáért.

A részletes eredmények itt olvashatók.

 

Fotó: Gyulai Hírlap Online - Rusznyák Csaba
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)