Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Tejszínes-gombás-sonkás spagetti

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Szalai Ilona dietetikus • MAGAZIN • 2009. augusztus 30. 18:00
Tejszínes-gombás-sonkás spagetti
Egészségeset, finomat - olcsóbban

Most egy nagyon egyszerűen elkészíthető, finom étel receptjét ajánlom kipróbálni.

Tejszínes-gombás-sonkás spagetti

Hozzávalók:

2 dl tejszín
50 dkg főtt sonka
20 dkg gomba
1 kis fej hagyma
5 dkg vaj
1 evőkanál liszt

bors
reszelt parmezán
40 dkg spagetti

Elkészítés:

A hagymát és a sonkát felaprítjuk, a gombát vékony szeletekre vágjuk. A vajon a hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a gombát és a fűszereket. Rászórjuk a sonkát, és hagyjuk összefőni az ízeket. Közben a lisztet simára keverem a tejszínnel, majd a húsra öntöm. Jól összeforralom. Főtt spagettivel és parmezánnal tálalom.

Energia:   5390 kcal 
Fehérje:    225 g
Zsír:       337 g
Szénhidrát: 330 g

Kb. 1500-2000 Ft-ba kerül a 4-5 adag étel.

Ha diétáznunk kell, vagy csak könnyebben emészthető ételekre vágyunk, akkor sonka helyett csirkemellet, tejszín helyett 10-12% zsírtartalmú tejfölt alkalmazzunk az étel elkészítéséhez.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)