
Most egy nagyon egyszerűen elkészíthető, finom étel receptjét ajánlom kipróbálni.
Tejszínes-gombás-sonkás spagetti
Hozzávalók:
2 dl tejszín
50 dkg főtt sonka
20 dkg gomba
1 kis fej hagyma
5 dkg vaj
1 evőkanál liszt
só
bors
reszelt parmezán
40 dkg spagetti
Elkészítés:
A hagymát és a sonkát felaprítjuk, a gombát vékony szeletekre vágjuk. A vajon a hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a gombát és a fűszereket. Rászórjuk a sonkát, és hagyjuk összefőni az ízeket. Közben a lisztet simára keverem a tejszínnel, majd a húsra öntöm. Jól összeforralom. Főtt spagettivel és parmezánnal tálalom.
Energia: 5390 kcal
Fehérje: 225 g
Zsír: 337 g
Szénhidrát: 330 g
Kb. 1500-2000 Ft-ba kerül a 4-5 adag étel.
Ha diétáznunk kell, vagy csak könnyebben emészthető ételekre vágyunk, akkor sonka helyett csirkemellet, tejszín helyett 10-12% zsírtartalmú tejfölt alkalmazzunk az étel elkészítéséhez.

























