Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Bemutatták a Harruckern kolbászt és a Harruckern kekszet Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • HÍREK • 2011. december 15. 14:08
Bemutatták a Harruckern kolbászt és a Harruckern kekszet Gyulán
A kolbászt Matula László és Hajdúk Zoltán húsipari technikus oktatók, a kekszet Balogh László olimpiai bajnok mestercukrász alkotta
Matula László és Hajdúk Zoltán. Fotó: Gyulai Hírlap Online - Oláh Szabolcs

A Harruckern János Közoktatási Intézményben a mai napon, a szakképzési fórumot követően a gasztronómia is jelentős szerephez jutott. Új termékbemutatóra is került, amelyen bemutatták a Harruckern kolbászt és a Harruckern kekszet. Az intézmény névadójáról elnevezett kolbászt alkotóik, Matula László és Hajdúk Zoltán húsipari technikus oktatók mutatták be.

- A méltán híres elődök – a gyulai és a csabai kolbász – után megalkottuk a Harruckern kolbászt, amelyre jellemző a gyulai páros jelleg és borshasználat, valamint a csabai csípős paprikaízesítés is. Emellé tettünk egy jellegzetes ízvilágot, amely egyedivé teszi és megkülönbözteti a többi hasonló termékektől – mondta a bemutatón Matula László.

A Harruckern kekszet Balogh László olimpiai bajnok mestercukrász alkotta meg. Ezután Ambrus György, az intézmény élelmezésvezetője, olimpiai és világbajnok mesterszakács bemutatta az állófogadás finomságait. A díszebéden a Szent Vince Borlovagrend gyulai székének elnöke és ceremóniamestere is részt vett.

 

A Harruckern kolbász és a Harruckern keksz. Fotó: Gyulai Hírlap Online - Oláh Szabolcs
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)