A Harruckern János Közoktatási Intézményben a mai napon, a szakképzési fórumot követően a gasztronómia is jelentős szerephez jutott. Új termékbemutatóra is került, amelyen bemutatták a Harruckern kolbászt és a Harruckern kekszet. Az intézmény névadójáról elnevezett kolbászt alkotóik, Matula László és Hajdúk Zoltán húsipari technikus oktatók mutatták be.
- A méltán híres elődök – a gyulai és a csabai kolbász – után megalkottuk a Harruckern kolbászt, amelyre jellemző a gyulai páros jelleg és borshasználat, valamint a csabai csípős paprikaízesítés is. Emellé tettünk egy jellegzetes ízvilágot, amely egyedivé teszi és megkülönbözteti a többi hasonló termékektől – mondta a bemutatón Matula László.
A Harruckern kekszet Balogh László olimpiai bajnok mestercukrász alkotta meg. Ezután Ambrus György, az intézmény élelmezésvezetője, olimpiai és világbajnok mesterszakács bemutatta az állófogadás finomságait. A díszebéden a Szent Vince Borlovagrend gyulai székének elnöke és ceremóniamestere is részt vett.

























