Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Újra megnyitott Gyulán a Garuda Indonéz étterem

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2011. szeptember 30. 18:25
Újra megnyitott Gyulán a Garuda Indonéz étterem
A vendégek ízelítőt kaphattak az indonéz konyha különleges ízvilágából
A megnyitón. Fotó: Gyulai Hírlap Online - Súr Enikő

Újra megnyitott Gyulán Magyarország régi/új indonéz étterme, a Garuda Indonéz étterem. Jalecz Lajos, az étterem tulajdonosa a nyitó ünnepség házigazdájaként indonéz népviseletben fogadta a vendégeket. Az ünnepi megnyitón jelen volt Maruli Tua Sagala indonéz nagykövet, Kónya István, a megyegyűlés alelnöke, valamint dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere.

Az étterem új cégérének leleplezése után Jalecz Lajos mondott ünnepi köszöntőt, majd dr. Görgényi Ernő, Maruli Tua Sagala és Kónya István köszöntötte a jelenlévőket. A tulajdonos felidézte a húsz évvel ezelőtt megnyitott éttermét, amely tíz éven keresztül működött Gyulán, s háromszor került be Magyarország tíz legjobb étterme közé. Jalecz Lajostól megtudtuk, az új étterem összes berendezése, a szőnyegtől a lámpaburáig, Indonéziából származik. Olyan környezetet szerettek volna létrehozni, ahol a vendég Indonéziában érezheti magát. Céljuk, hogy a gasztronómián keresztül megismertessék a magyarokkal Indonézia különleges kultúráját.

Dr. Görgényi Ernő beszédében hangsúlyozta, városunkban stratégiai ágazat a turizmus, a minőségi turizmushoz pedig elengedhetetlen a minőségi gasztronómia. A polgármester köszönetet mondott azoknak az indonéz befektetőknek, akiknek a segítségével az új étterem, a régihez hasonlóan, minőségi környezetben, minőségi ételekkel várhatja a vendégeket.

Maruli Tua Sagalától megtudtuk, az indonéz gasztronómia nagyon különleges és sokszínű, hiszen – az ország földrajzi elhelyezkedéséből adódóan – négyszáznál is több etnikai csoport él a szigetvilágban.

A megnyitó ünnepségen Iris Kanaan adott elő egy önvédelmi mozdulatokkal kombinált szundanéz táncot, majd a vendégek ízelítőt kaphattak az indonéz konyha különleges ízvilágából, megkóstolhatták többek között a nasi gorenget, az indonéz sült rizst, a sate ayamot, a pálcikára felszúrt, szójában pácolt csibemelldarabkákat ananásszal, roston sütve, a mogyorószószt, valamint egy harcsából készült indonéz specialitást.                

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)