
Legyen egészséges és finom a menza, őstermelők bevonása a közétkeztetésbe és a közétkeztetés fizikai feltételeinek javítása. Ezt a három célt tűzte ki maga elé Minta menza programjával Gyula Város Önkormányzata. ma délelőtt a GYAKI Dürer Albert Általános Iskola tagintézményében sajtótájékoztató keretében mutatták be a változásokat. Dr. Görgényi Ernő elmondta, Gyula Város Képviselő-testülete 21 millió forintot szavazott meg a hármas cél megvalósításához, ebből a legnagyobb összeget, 18,6 millió forintot eszközbeszerzésre fordítottak. A polgármester hangsúlyozta, nem mindegy mit és milyen körülmények között étkeznek a gyerekek. Véget ért a savanyú szagú tálcák, girbegurba evőeszközök és törött tányérok, poharak korszakának. Csáki Béláné a Gyulakonyha Kft. ügyvezetője, dr. Sárosi Tamás, az ÁNTSZ Dél-alföldi Regionális Intézetének helyettes regionális tiszti főorvosa és Prohászka Béla a Magyar Gasztronómiai Szövetség elnöke egyöntetűen fejezték ki abbeli véleményüket, hogy a program jó irányba halad. Sikerült elérni, hogy az étlapon nincs ismétlődés a hús-, gyümölcs-, és burgonya alapú leveseken kívül, valamint odafigyelnek az idényjellegre is.




























