
Elterjedt nézet, hogy az egészségesebb étel drágább, az elkészítése időigényesebb, az alapalapanyagok pedig nehezebben szerezhetők be. Kétségtelen, hogy van olyan egészséges étkezés, amelyik drága. Mi nem kínálunk bio-hínárt, egzotikus gyümölcsöket, fogyasztó csodaszereket, hanem egy-egy étel kétféle elkészítési módján mutatjuk be, hogy kis változtatásokkal hogyan lehet a megszokott, finom étel egészségesebb és olcsóbb is.
Kedvelt és könnyen elkészíthető étel a rakott burgonya.
RAKOTT BURGONYA
Hozzávalók:
Burgonya 1.5 kg
Kolbász 1 pár (kb. 30dkg)
Tojás 6 db
Tejföl 450 ml ( 1 nagy pohár)
Trappista sajt 15 dkg
Só
Olaj
Zsemlemorzsa
Elkészítés: A burgonyát héjában, és a tojásokat megfőzöm, előkészítem a többi hozzávalót. Előveszek egy jénait, olajjal kikenem, beszórom morzsával. A burgonyát karikázom bele először, majd rá a kolbászt, tojást. Majd ismét 1 réteg burgonya, 1 réteg kolbász és tojás. A tetejére tejföl és sajt kerüljön. Beteszem a sütőbe addig, amíg a sajt meg nem pirul a tetején.
Energia: 4939 kcal
Fehérje: 194,8 g
Zsír: 304 g
Szénhidrát: 296,6 g
Az egész belekerül kb.1500-1800 Ft-ba.
RAKOTT BURGONYA másképpen
Hozzávalók:
Burgonya 1,5 kg
Virsli 40 dkg
Tojás 6 db
Tejföl 12% 450 ml ( 1 nagy pohár)
Trappista sajt 15 dkg
Kaliforniai paprika 30 dkg
Só
Olaj
Elkészítés: A burgonyát héjában és a tojásokat megfőzöm, előkészítem a többi hozzávalót. Előveszek egy jénait és a burgonyát karikázom bele először, majd virsli, tojás, paprika. A tejfölt elkeverem a sajttal és meglocsolom vele és újra kezdem a réteget. A tetejére tejfölös sajt kerüljön. Beteszem a sütőbe addig, amíg a sajt meg nem pirul a tetején.
Energia: 3754 kcal
Fehérje: 173 g
Zsír: 179,5 g
Szénhidrát: 311 g
Ez a változat kb. 1200-1400 Ft-ból elkészíthető.

























