Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Rakott burgonya

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Szalai Ilona dietetikus • MAGAZIN • 2009. július 15. 00:00
Rakott burgonya
Egészségeset, finomat - olcsóbban

kicsi-Logo_Egeszseges__Varosok.jpgElterjedt nézet, hogy az egészségesebb étel drágább, az elkészítése időigényesebb, az alapalapanyagok pedig nehezebben szerezhetők be. Kétségtelen, hogy van olyan egészséges étkezés, amelyik drága. Mi nem kínálunk bio-hínárt, egzotikus gyümölcsöket, fogyasztó csodaszereket, hanem egy-egy étel kétféle elkészítési módján mutatjuk  be, hogy kis változtatásokkal hogyan lehet a megszokott, finom étel egészségesebb és olcsóbb is.

Kedvelt és könnyen elkészíthető étel a rakott burgonya.

RAKOTT BURGONYA

Hozzávalók:


Burgonya       1.5 kg
Kolbász          1 pár  (kb. 30dkg)
Tojás            6 db
Tejföl         450 ml ( 1 nagy pohár)
Trappista sajt  15 dkg

Olaj
Zsemlemorzsa


Elkészítés: A burgonyát héjában, és a tojásokat megfőzöm, előkészítem a többi hozzávalót. Előveszek egy jénait, olajjal kikenem, beszórom morzsával. A burgonyát karikázom bele először, majd rá a kolbászt, tojást. Majd ismét 1 réteg burgonya, 1 réteg kolbász és tojás. A tetejére tejföl és  sajt kerüljön. Beteszem a sütőbe addig, amíg a sajt meg nem pirul a tetején.


Energia:     4939 kcal
Fehérje:    194,8 g
Zsír:         304 g
Szénhidrát: 296,6 g


Az egész belekerül kb.1500-1800 Ft-ba.


RAKOTT BURGONYA másképpen

Hozzávalók:


Burgonya            1,5 kg
Virsli               40 dkg
Tojás                 6 db
Tejföl 12%          450 ml ( 1 nagy pohár)
Trappista sajt       15 dkg
Kaliforniai paprika  30 dkg

Olaj

Elkészítés: A burgonyát héjában és a tojásokat megfőzöm, előkészítem a többi hozzávalót. Előveszek egy jénait és a burgonyát karikázom bele először, majd virsli, tojás, paprika. A tejfölt elkeverem a sajttal és meglocsolom vele és újra kezdem a réteget. A tetejére tejfölös sajt kerüljön. Beteszem a sütőbe addig, amíg a sajt meg nem pirul a tetején.


Energia:     3754 kcal
Fehérje:      173 g
Zsír:       179,5 g
Szénhidrát:   311 g


Ez a változat kb. 1200-1400 Ft-ból elkészíthető.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)