
Átadták a Gyulai Pálinka Manufaktúra új Kóstolóházát, amely egy élő, interaktív kiállítóhelyként kívánja népszerűsíteni a magyar gasztronómiai kultúrát és részletesen bemutatni a pálinkagyártás folyamatát. A létesítmény céljaira tekintettel a beruházók uniós forrásokat is felhasználtak a megvalósításhoz.
Kóstolóházzal jelentős elemmel bővült a helyi látványosságok köre. Gyula város zajától távol, de mindössze 4-5 perces autózással könnyen közelíthető meg a Gyulai Pálinka Manufaktúra Kóstolóháza. A modern, de mégis hagyománytisztelő külső- és belsőépítészeti megoldásoknak köszönhetően az épület harmonikusan illeszkedik az alföldi, békési tájba. A létesítmény 40-45 fő befogadására alkalmas kóstoló, és termékbemutató teremmel várja az ide érkezőket, és a vendégek igényeinek teljes körű kiszolgálását célozza a bár, valamint a helyi portékákat árusító termékbemutató üzlet is. Dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere elmondta, hogy várakozása szerint a Kóstolóház erős hatással lesz a regionális turizmusra, például több Romániából érkező vendégre számít, valamint jelentősen növekedhet a környék vendégéjszakáinak száma.
A beruházás igen fontos a mind a hazai, mind a külföldi turisták szempontjából, hiszen a világszínvonalú hungarikumok bemutatása, valamint a kiszolgálás minősége nemcsak a régió, de az egész ország szempontjából igen fontos” – mondta el Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója a szalagok átvágása előtt.
Az eseményről bővebben a Gyulai Hírlapban olvashatnak.
