Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Elég tízóraival érkezni a gyulai testületi ülésekre

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • M-P. J.HÍREK • 2011. február 24. 13:08
Elég tízóraival érkezni a gyulai testületi ülésekre
Több képviselő is felhívta a figyelmet az illegális fakitermelésre
Életképek a február 24-ei testületi ülésről. Fotó: Gyulai Hírlap Online

Az új napirendekkel együtt 23 előterjesztést tárgyalt meg 3 óra és 13 perc alatt Gyula Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a ma 9 órakor kezdődött ülésén. A közgyűlés végén viccesen jegyezte meg az egyik képviselő, hogy ezentúl nem ebédet, hanem csak uzsonnát rendel magának a testületi napokon. Igaza lehet, hiszen a dr. Görgényi Ernő polgármester irányítása alatt elfogadottnak látszik az a tézis, hogy ülést vezetni, illetve azon jelen lenni könnyű és kellemes. S nyomban tegyük hozzá, hogy mindezt lehet gyorsan és lendületesen csinálni. Reménykedünk abban, hogy ez a jövőben is így lesz, s akkor valóban elég lesz tízóraival készülni és érkezni a gyulai testületi ülésekre.     

A tanácskozás az interpellációkkal kezdődött. Szabó Károly, Gyulavári önkormányzati képviselője a településrész közútjainak rossz állapotára hívta fel a figyelmet. Elmondta, hogy a néhány éve elvégzett szennyvízberuházás után helyreállított útalapok, illetve az elkészült aszfalt utak nagy arányban tönkrementek. Interpellációjában nevesítette a Bánya és a Bástya utcát, ahol az útlapok állapota jelentősen megromlott. Az aszfaltos utak több helyen megrepedtek, letöredezett azok széle, illetve nyomvályúk keletkeztek benne. A képviselő kérése arra vonatkozott, hogy a szennyvízcsatorna-beruházás kivitelezője által vállalt 10 éves garanciális idő figyelembevételével javítsa ki az úthibákat, illetve az önkormányzat hívja meg közös bejárásra az érintett feleket a hibák teljes körű feltárása érdekében.

Megyeri Sándor, a polgármesteri hivatal mérnöki és környezetgazdálkodási osztályának vezetője válaszában elmondta, ahogy minden évben megtörténik az érintett útszakaszok bejárás, illetve a hibák garanciális javítása. Az idei műszaki-garanciális bejárásra a választókerület önkormányzati képviselőjét is meghívják.

Torma Béla képviselő azt kifogásolta, hogy Törökzug körzeti megbízottja többször nem volt elérhető fogadóirodájában a megadott időpontban. A Törökzugban táblákkal tiltják ki, pontosabban szeretnék kitiltani a kutyákat a játszóterekről, azonban ezt sokan figyelmen kívül hagyják, arra kérte az önkormányzatot, hogy intézkedjen, s legyen folyamatos ellenőrzés a játszótereken. Az Észak-törökzugi lakótelepen a guberálók „munkája” miatt szemetes az utca, a szeméttárolók környékén és a csatornákban elszaporodtak a patkányok. Azt kérte, hogy a rendőrség intézkedjen a guberálókkal szemben, az önkormányzat pedig végezzen patkányirtást. A Dürer parkerdőben esténként illegálisan vágják a fákat, a turistaútvonalnak szánt területen fogy az erdő. A képviselő az szeretné, ha a rendőrség és a közterület felügyelők esténként ellenőrzéseket hajtanának végre az említett területen.

A képviselő-testületi ülésen jelenlévő dr. Tábi Tibor gyulai rendőrkapitány a felvetett kérdésekkel kapcsolatosan többek között elmondta, a rendőrkapitányságon rendelkezésre állnak munkatársai, akkor is, amikor a körzeti megbízott – egyéb körülmények miatt – nem tudja a helyszínen megtartani fogadóóráját. A falopásokkal kapcsolatosan több sikeres felderítése volt a rendőrségnek, a képviselő bejelentését megköszönte, ígérte, intézkedni fognak. A rendőrök minden esetben ellenőrzik, hogy engedéllyel történik-e a favágás, ha nem, a kivágott fát a helyszínen lefoglalják, s azt a jogos tulajdonosának kiadják. 

Az elszaporodott patkányokkal kapcsolatosan Daróczi László, a Városgazdálkodási Igazgatóság vezetője azt mondta, a közlejövőben elvégzik azok irtását, részben a szeméttárolók környékén, részben pedig a szennyvízcsatorna-hálózatban.

Dr. Ökrös István képviselő a farkashalomi külterületre vezető út rendbetételét kérte, ugyanis az jelentősen megsérült a jelenleg is folyó szennyvízhálózat-építésben. Szintén szóvá tette az illegális fakivágások ügyét. Nem első alkalommal tett említést a Szent István utca csapadékvíz-elevező rendszerének hiányosságairól. Emiatt az utcában lévő kerékpárútra fagyott víz nem egy esetben volt kerékpáros baleset okozója.

Az interpellációkat követően több fontos kérdésben is döntöttek Gyula város képviselői, többek között elfogadták az önkormányzat mezőgazdasági programját. A testületi ülésről részletesen a Gyulai Hírlapban olvashatnak.

 

 

Életképek a február 24-ei testületi ülésről. Fotó: Gyulai Hírlap Online
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)