Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az ország legfinomabb rendezvényére készülnek Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • H. É. • HÍREK • 2011. február 07. 15:26
Az ország legfinomabb rendezvényére készülnek Gyulán
Lekvár- és gyümölcsléversenyt is hirdetnek a pálinka mellé
Képünk a tavalyi pálinkaversenyen készült. Fotó: Gyulai Hírlap Online

Idén először lekvár- és gyümölcsléversenyen is megmérettethetik magukat az érdeklődők a gyulai Nemzetközi Kisüsti Pálinka Fesztivál, Kiállítás és Vásár keretében. Az immár nemzetközileg elismert gasztronómiai fesztivált 2011. április 15-16-17-én rendezi meg Lovász Sándor ötletgazda és főszervező.

– Nagyon sokan buzdítottak erre a lépésre. A pálinka kiinduló pontja a gyümölcs. S ha már gyümölcs, akkor a pálinkák mellett ott vannak a finom lekvárok és gyümölcslevek, és azokat is érdemes lenne minősíteni. Ráadásul sok pálinka- és gyümölcspárlat-főző párhuzamosan készít lekvárt és gyümölcslevet saját receptúra szerint. Remélem, a versenyre ezeket a termékeket is elhozzák. A pálinkaversenyre március 13-áig lehet jelentkezni. A zsűrizést a legjobbakra bízzuk, szakmai fővédnöknek Prohászka Bélát, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnökét kértük fel. Eddig is azt mondtam, hogy a Kisüsti Pálinka Fesztivál az ország legfinomabb rendezvénye, és ezt továbbra is meg tudom erősíteni, hiszen a pálinkaverseny mellett hagyományosan megtartjuk XI. Böllérnapot és a IV. Főzzük körbe a várat főzőversenyt. A fesztivál három napja alatt öt gasztronómiai verseny legjobbjaival találkozhatnak a résztvevők, s nem csak velük, ugyanis negyedszer hirdetjük meg a Magyar Pálinka Szépe Versenyt, amelyre hagyományosan sok szép leányt várunk – mondta el a Gyulai Hírlap Online-nak Lovász Sándor.

A XI. Böllérnap versenykiírása itt olvasható

A IV. „Főzzük Körbe a Várat Gyulai Kolbásszal és Pálinkával Nemzetközi Főzőverseny” pályázati kiírása itt olvasható

A Magyar Pálinka Szépe 2011. versenykiírása itt olvasható

I. Gyulai Nemzetközi Gyümölcslé Verseny pályázati kiírása itt található

I. Gyulai Nemzetközi Lekvár Verseny pályázati kiírása itt található

XIX. Magyar Országos Pálinka- és Törkölypálinka, Nemzetközi Gyümölcs- és Borpárlat Verseny pályázati kiírása itt található

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)