Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés:
oldalakon
dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az első versenypálinkák megérkeztek Gyulára

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz • HÍREK • 2011. január 21. 14:00
Az első versenypálinkák megérkeztek Gyulára
Az első gyulai versenyző ifj. Török Mihály bérfőzető
Olasz Krisztina hozta be az első mintákat. Fotó: Gyulai Hírlap Online

A héten érkeztek be az első versenypálinkák Gyulára a XIX. Magyar Országos Pálinka- és Törkölypálinka, Nemzetközi Gyümölcs- és Borpárlat Versenyre. Az első mintákat Olasz Krisztina bérfőzető magánszemély hozta Nagykőrösről, aki háromféle pálinkával – kajszival, cseresznyével és szilvával nevezett idén először a versenyen.

– Tíz éve foglalkozom gyümölcsterjesztéssel és bérfőzéssel egyaránt. Integrált környezetkímélő technikával állítjuk elő a termékeinket. Nagyon nagy hangsúlyt fektetünk a minőségi alapanyag-előállításra kézzel szedett, első osztályú gyümölcsökkel, illetve a megfelelő minőségi cefrekezelésre is. Remélem, hogy a versenyen jól fogunk szerepelni, és az április 16-ai eredményhirdetésen itt lesznek az uniós diplomaták is, mivel én is szívesen megkóstoltatnám néhányukkal a saját pálinkáimat – mondta Olasz Krisztina.

Néhány perccel utána érkezett az első gyulai versenyző is, ifj. Török Mihály bérfőzető magánszemély, aki kétféle párlatával – borókával és igazi kuriózummal, az ostorfa (celtis) párlatával indul a versenyen. A fiatalember tavaly kiemelkedő sikerrel végzett, 1 arany, 1 ezüst és 1 bronzérmet is kapott.

– Pálinkáim egyik különlegessége, hogy vadon termő gyümölcsökből készültek. Ezek nem adnak annyi pálinkát, mint a nemesített gyümölcsök. Ezeken kívül nevezni fogok még faeperrel és kései vadmeggyel, galagonyával és talán csipkével, valamint ezüstfa párlatával is – mondta el ifj. Török Mihály.

A versenyt kiíró és főszervező Lovász Rendezvényszervező Kft. a versennyel párhuzamosan meghirdette a III. Kizárólag Pálinka és Gyümölcspárlat Alapú Italok, Likőrök Nemzetközi Versenyét is.

– Célunk, hogy néhány éven belül a Magyar Pálinkaverseny legyen egyben a világ legjelentősebb párlatversenye. Jelenleg a világon a másodikak, harmadikak vagyunk. Nagyon reméljük, hogy szakmailag sikerül továbblépnünk – mondta a Gyulai Hírlapnak Lovász Sándor ötletgazda, főszervező.

Nevezési határidő: 2011. március 13. 24 óra. A nyilvános érzékszervi szakmai zsűrizés időpontja: 2011. március 28–30., tartaléknap 31. Helyszín: D-Hotel, Gyula. Az ünnepélyes eredményhirdetés időpontja: 2011. április 16.

.

Ifj. Török Mihály az első gyulai. Fotó: Gyulai Hírlap Online
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)
Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.
Jöhet a süti?
Részletek KÉREM