Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Amíg a lábuk bírta

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • HÍREK • 2010. december 23. 10:00
Amíg a lábuk bírta
Kastélyvásár, kóstoló és vigalom a Gyulavári Kastélyban
Fotó: Gyulai Hírlap Online

Ínycsiklandozó illatok szálltak a Gyulavári Kastély termeiben, amikor első alkalommal rendezték meg a Kastélyvásár, kóstoló és vigalom című gasztronómiai eseményt. A szervezők az est folyamán a gyulai termelőkre és a helyi termékekre hívták fel a figyelmet.

A különleges helyszínen három húsos: a Dalacsi Hús, a Veres Hús és a Benkó Hús, és a húsételek alternatíváját kínáló Vegán Sorel képviselői mutatták be ételeiket, amelyeket meg lehetett kóstolni és vásárolni. Roskadoztak az asztalok, volt, amelyik nem is bírta el magán a nagy mennyiségű – és minőségű – finomságot. A számos ízesítésű kolbász, szalonna, sonka mellett szójából és más növényekből is vehetett a hústól mentes életmódot folytató. A vaníliás kukoricapudingot fahéjas-joghurtos öntettel mindenkinek ajánlom! A mostani rendezvénnyel hagyományt szeretnénk teremteni, ezzel a helyieknek is kedveznénk, akik nem feltétlenül akarnak a városba menni szórakozni, valamint a helyi termelőket is reklámozzuk. Jó alkalom ez arra, hogy megismerjük a helyi termékeket, és mielőtt megvásárolnánk, megkóstolhassuk – mondta el lapunknak Gyulavári György házigazda.

Szeretnénk a helyi emberekben tudatosítani, hogy ne csak a multinacionális áruházak szórólapjai alapján tájékozódjanak, hanem a hagyományokat, a gyulai ízeket is vegyék figyelembe. A mai este során az összefogás szimbólumaként a jelen lévő termelők, kereskedők, boltosok, hagyományőrzők és Alt Norbert alpolgármester közösen kolbászt fognak tölteni, amit elárverezünk, és egy nemes célra ajánlunk fel majd – mondta Dohányos Mihály, az est főszervezője.

A gasztrokulturális eseményen Alt Norbert alpolgármester is köszöntötte a vendégsereget.

- A jövő három nagy téma köré fog csoportosulni. Az egyik az energia, a másik a vízkészletek, harmadik pedig az élelmiszer. Nagyobb hangsúlyt kell fektessünk helyi erőforrásainkra, jó minőségű termékeinkre, a helyben történő feldolgozásra és értékesítésre. A mai nap is ennek szellemében történik, és ez a nagy érdeklődés bizakodással tölt el – hangsúlyozta Alt Norbert.

A sok finomság megtapasztalásán túl zenei és táncos élményekben is gazdagodhattak a megjelentek. Főként saját szórakoztató számaikat játszva, elsőként a Six zenekar fokozta a hangulatot, majd a Souvenir együttes lépett fel, ismertebb dallamokkal táncolásra késztetve a vendégeket, amíg csak a lábuk bírta.

 

Fotó: Gyulai Hírlap Online
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)