Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - SZM Bisztró Gyulán – ahol a hagyomány új életre kel

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR • MAGAZIN • 2025. december 10. 16:56
SZM Bisztró Gyulán – ahol a hagyomány új életre kel
Világ- és olimpiai versenyeken elismert mesterszakács nyitott éttermet a Jókai utcában

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A hagyományos ízek és a modern gasztronómia izgalmas találkozása várja a vendégeket Gyula legújabb vendéglátóhelyén, a Jókai utcában megnyílt SZM Bisztróban. Az éttermet Szeidler Zsolt, a szakma által világ- és olimpiai versenyeken elismert mesterszakács vezeti, aki több mint 28 éve dolgozik a vendéglátásban.

A szakember neve nemcsak itthon, hanem nemzetközi szinten is ismert: pályafutása során számos rangos szakmai elismerést szerzett, ezek egy része – a vendégek kérésére – az étterem falát díszíti. Szeidler Zsolt jelenleg a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség dél-alföldi régiójának elnöke.

– Gyulai születésű vagyok, ide köt minden. Bár hosszú éveken át máshol éltem, mindig bennem volt, hogy egyszer itt nyitok éttermet, a mesteremnek, Brindás Jánosnak is ezt ígértem. Most jött el az ideje – mondta a mesterszakács, aki számára különleges jelentőséggel bír a hazatérés.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A séf hosszú évek óta a hagyományos és a modern konyha ötvözésével foglalkozik, ezt a szemléletet oktatja a budaörsi Metro Gasztroakadémián is. A gyulai bisztró kínálata is ezt tükrözi: klasszikus magyar fogások modern köntösben, bőséges adagokkal, elérhető árakon, lehetőség szerint helyi alapanyagokból.

Az állandó étlapon 16-féle fogás szerepel, emellett szerdától péntekig ebédmenüvel is várják a vendégeket levesből, két főételből és desszertből álló választékkal. Igény esetén sültes- és hidegtálakat is készítenek, klasszikus vagy modern összeállításban. Karácsonyra december 22-ig, szilveszterre december 29-ig adhatók le a rendelések. Házhoz szállítást nem vállalnak, az ételek elvitelre saját csomagolásban vehetők át.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A bisztró rendezvények lebonyolítására is kiválóan alkalmas: a 40 fős étterem mellett több, különböző hangulatú helyszín is rendelkezésre áll. Bérelhető egy 70 fős rendezvényterem, egy 40 fős szalon, valamint egy hangulatos, antikolt borospince is. Mindhárom helyszín ideális családi és céges események, ünnepségek, vacsorák lebonyolítására. Az udvarban panzió és apartmanház is található, ezért lakodalmat kizárólag a szállást foglaló vendégek tarthatnak.

A bisztrónak otthont adó épület tulajdonosai idősebb és ifjabb Maris Tibor.

– Nagy öröm számunkra, hogy Szeidler Zsolt vezetésével nyithat meg az SZM Bisztró a Jókai utcai épületünkben. Zsolt szakmai tudása és elhivatottsága garancia arra, hogy valódi érték születik Gyulán – fogalmazott ifjabb Maris Tibor a vendéglátóhely nyitása kapcsán.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A SZM Bisztró a Jókai utca 20. szám alatt található (bejárat a Patócsy utca felől). A téli időszakban szerdától szombatig 11–21 óráig, vasárnap 11–16 óráig tart nyitva. Asztalfoglalás ajánlott a 06-30/519-1646 telefonszámon.

Aki egyszerre vágyik otthonos hangulatra, minőségi alapanyagokra és modern módon újragondolt, bőséges fogásokra, annak a gyulai SZM Bisztró garantáltan az új kedvenc helye lesz.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)