A zselatin por és lap formában kerül forgalomba. Habár a zselatinban található fehérjét az emberi szervezet is előállítja, a zselatin serkenti más fehérjék aktivitását. A fehérjéi jó minőségű aminosav garnitúrával rendelkeznek. Az arginint és lizint, az izmok növekedéséhez szükséges aminosavak. Erősítik a körmöket, és hatékonyan kezelhetőek vele a töredezett és károsodott hajvégek is. A zselatin enyhíti az ízületi fájdalmat. (Zselatinnal ugyan nem gyógyíthatóak az ízületi problémák, viszont megakadályozható, hogy a probléma tovább súlyosbodjon.)
A zselatin nem tartalmaz zsírt, koleszterint vagy cukrot, ezért népszerű azok között, akik fogyni szeretnének.
Húsvéti vendégváró
Hozzávalók 6 adag:
- 25 dkg főtt sonka
- 4 db főtt tojás
- 4 db csemegeuborka
- egy fél piros kaliforniai paprika
- 2,5 dl tartármártás
- 2,5 dl víz
- 1 db leveskocka
- 25 g zselatin
A tojásokat, az uborkát, a paprikát, sonkát apró kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a tartármártást és összekeverjük. A zselatint 1 dl hideg vízben 30-40 percig dagadni hagyjuk. 1,5 dl vízben a leveskockát felforraljuk, ráöntjük a hideg vízben áztatott zselatinra. Addig kavarjuk, míg a zselatin folyékonnyá nem vált (ha nem akar olvadni, meleg víz felett kell kevergetni). Összekeverjük a majonézes salátával, őzgerincformába öntjük és hűtőben legalább 5 órát hűtjük.
- Energia: 1425 kcal
- Fehérje: 102,3 g
- Zsír: 79,8 g
- Szénhidrát: 52,1 g
Egészségükre!