Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba
Talán nincs olyan háztartás, ahol ne lennének életlen kések, mégis kevesek gondolnak arra, hogy felkereshetnének egy profi késélezőt. A gyulai Lovász András rövid határidővel, megfizethető áron vállalja a konyhában használt eszközök élezését a Scherer Ferenc út 38. szám alatt.
Lovász András azt mesélte, édesapja, aki vasipari szakember volt, szintén munka mellett, vállalkozóként foglalkozott az élezéssel, gyerekként őt figyelve kapott kedvet a szakmához.
„Mindig is érdekelt, mit lehet kihozni egy életlen eszközből” – fogalmazott.
Miután a szakember édesapja meghalt, ő élezte a családtagok késeit, két éve pedig vásárolt egy professzionális, erre a célra kifejlesztett gépet, azóta a főállása mellett, vállalkozóként foglalkozik késélezéssel.
Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba
Mint megtudtuk, a szakember olyan eszközzel dolgozik, amelyen be lehet állítani a pontos élszöget, és nem lágyítja a kés anyagát.
Lovász András a konyhai kések mellett pizzaszeletelő és gyroskések, ollók (kivéve a körömollók), húsbárdok, fejszék, balták, fűnyíró- és fűkaszapengék, metszőollók és ágvágók élezését is vállalja.
A szakembert nem csak magánszemélyek keresik fel, éttermeknek, közoktatási intézmények tankonyháinak, henteseknek is dolgozik, és erdész ügyfele is volt már, neki a versenybaltáját kellett megéleznie.
Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba
Lovász András szerint felhasználófüggő, hogy milyen sűrűn kell élezni egy kést, megjegyezte ugyanakkor, hogy általában félévente érdemes megéleztetni a pengéket.
Mivel már nem sokan foglalkoznak élezéssel a térségben, más, távolabbi településekről is megkeresik a gyulai szakembert, aki telefonos egyeztetés után várja az ügyfeleket.
Elérhetőség: 06-70/429-8295, Facebook: Gyulai késélezés.