Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A legtöbb helyen megszűnik a csapadék

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • HÍREK • 2024. május 24. 21:23
A legtöbb helyen megszűnik a csapadék
A HungaroMet Nonprofit Zrt. jelenti

Időjárási helyzet Európában

Nyugat-Oroszország felett anticiklon terül el és okoz nyugodtabb időt, máshol viszont izgalmasabb az időjárás - annak ellenére, hogy frontok csupán az északi országok felett vonulnak. Kontinensünk többi részén ugyanis nedves és labilis a levegő, amely kedvez az erőteljes gomolyfelhő-képződésnek, és a záporok, zivatarok kialakulásának. A Földközi-tenger partvidéke mellett kontinensünk keleti és északkeleti részén - beleértve Skandináviát is - a legmelegebb az idő, a hőmérséklet csúcsértéke általában meghaladja a 24, 25 fokot, míg máshol ennél alacsonyabb, a Brit-szigetek térségében inkább 15, 16 fok körüli értéket mérhetünk. A Kárpát-medencében is számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására, szombaton nagyobb számban az északnyugati országrészben.

 

Várható időjárás az ország területén szombat éjfélig

Gomolyfelhő-képződésre számíthatunk általában többórás napsütéssel. Felhőszakadással kísért záporra, zivatarra egyre kisebb számban számíthatunk, éjszaka a legtöbb helyen megszűnik a csapadék. Ezzel együtt a felhőzet is csökken, csak kisebb körzetben maradhat felhős az ég, illetve hajnalra főként északkeleten párássá válhat a levegő, köd, valamint réteges felhőzet is képződhet. Szombaton utóbbiak feloszlását követően a fátyol- és gomolyfelhők mellett legalább több órára kisüt a nap. Zápor, zivatar több helyen, nagyobb számban az északnyugati, nyugati országrészben alakulhat ki. Heves zivatar pénteken és szombaton is előfordulhat kis eséllyel. Erős vagy viharos széllökés csak zivatar környezetében lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton nagyrészt 24 és 28 fok között alakul.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)