Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Bokrétaünnepet rendeztek a Magvető iskola épülő tornaterménél

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2024. április 29. 18:34
Bokrétaünnepet rendeztek a Magvető iskola épülő tornaterménél
Az épület szerkezete elérte a legmagasabb pontját

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Bokrétaünnepet rendeztek április 29-én a Magvető református általános iskola épülő tornaterménél annak alkalmából, hogy az épület szerkezete elérte a legmagasabb pontját.

Baráth János református lelkipásztor az ünnepségen elmondta: az egyházközség egy nehéz korszak után, a rendszerváltás után kapta vissza a református iskolának és óvodának otthont adó épületeket, amelyek nagyon rossz állapotban voltak, de mégis belekezdtek a munkába, amelynek az eredménye két elismert intézmény lett.

A tornaterem bokrétafája különleges, hiszen olyan szalagokat kötöttek fel rá, amelyeken tizenhat iskolai osztály, az intézmény vezetése és az egyházközség által választott igék olvashatók. Az utolsó szalagokat Béres István, az egyházközség gondnoka, a gyulai önkormányzat főépítésze kötötte fel.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Görgényi Ernő polgármester örömét fejezte, hogy a magvetősöknek is lesz egy tornaterme, mert az intézmény eddig híján volt a megfelelő szintű sportinfrastruktúrának.

Kiemelte: biztos benne, hogy a terem a tanítási idő után sem fog üresen állni, hiszen a remények szerint nem csupán a diákok használhatják majd, ugyanis sok amatőr sportegyesület és közösség van Gyulán, amely termet keres.

A városvezető aláhúzta: az önkormányzat céljaival is maximálisan összhangban van a beruházás, az elmúlt években több olyan beruházás zajlott a városi tornacsarnokban és a sporttelepen is, amelyek a diáksportot, az utánpótlást és a tömegsportot szolgálják, valamint azokban az iskolákban is, amelyeknek épülete az önkormányzat tulajdona.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A tornatermet a kormány által kiírt Egyházi közfeladatellátási és közösségi célú beruházások támogatása elnevezésű pályázaton elnyert forrásból, valamint önerőből hozzák létre. A teremben építenek egy közel 834 négyzetméteres küzdőteret, öltözőket, az épület mellett pedig parkolókat. Az energiaellátást talajszondás hőszivattyú és napelemek fogják biztosítani.

Az ünnepség végén Baráth Andrea lelkész kért áldást az épületre és a kivitelezőkre.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)