Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Vadászok adományoztak a gyulai és békéscsabai kórháznak

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2024. április 29. 12:51
Vadászok adományoztak a gyulai és békéscsabai kórháznak
A fürdővárosi gyermekosztály közel 650 ezer forintot kapott

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Adományokat adott át a Békés Vármegyei Központi Kórház gyulai és békéscsabai tagkórházának az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. április 29-én Gyulán.

Fejes László, a társaság vezetője elmondta: a jótékonysági vadászatot minden évben december 27-én rendezik meg, országszerte 42 vadászati helyszínen, a bevételt pedig 25 kórház gyermekosztályai között osztják szét.

Kiemelte: a tavalyi vadászat rendkívül sikeres volt, összesen 51,2 millió forintot gyűjtöttek össze. Fennállásuk óta 221 millió forintot adományoztak a kórházaknak, amivel – az intézmények statisztikái alapján – több mint 185 ezer gyermek gyógyulásához járultak hozzá.

Hozzátette: a gyulai kórházba először juttattak el adományt, miután a helyi Pejrét Vadásztársaság is csatlakozott a jótékonysági akcióhoz.

Hernádi Noémi, az egyesület tagja kifejtette: amikor 2022-ben készültek a vadászatra, a gyermeke kórházi ellátásra szorult, emiatt a gyulai tagkórházba küldték őket. Az ellátás alatt mindenki annyira kedves és empatikus volt, hogy szerette volna valahogy viszonozni ezt, ekkor vette fel a kapcsolatot a gyulai vadászokkal, akik azonnal a kezdeményezés mellé álltak.

Az együttműködést és az adományt Abdulrahman Abdulrab Mohamed, a gyermekosztály vezetője és Becsei László főigazgató főorvos is megköszönték.

A gyulai kórház közel 650 ezer forintot kapott a társaságtól, amelyből egy videóotoszkóp eszközt vásároltak, a hozzá tartozó rendszerrel együtt.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)