Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulán dől el az U17-es bajnoki cím

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2024. április 19. 13:00
Gyulán dől el az U17-es bajnoki cím
Astra HFC–Gyulai Amazonok 5-3 (0-2)

Az U17-es futsalbajnokság abszolút döntőjének első mérkőzésén a Gyulai Amazonok korosztályos csapat az Astra-HFC otthonában lépett pályára április 17-én. A fürdővárosi gárda izgalmas csatában került hátrányba, amelyet a gyulai visszavágón fordíthat meg.

Gyulai Amazonok: Kovács Viktória, Freiberger Stellla, Kurta Alma, Nagy Katalin, Czirók Gréta. Csere: Sebestyén Renáta, Veres Doren, Sovány Natália, Kis Barbara, Szelei Csenge, Laczó Patrícia. Edző: Molnár Ágnes és Krizsán József.

A fürdővárosi gárda az utolsó fordulóban 2-5-ös arányban legyőzte újpesti riválisát, így a keleti csoport bajnokaként kivívta a jogot, hogy a nyugati aranyérmes Astra HFC ellen megszerezze a kupát.

A gyulai keret ennek megfelelően állt bele a mérkőzésbe, a 26. percben Kurta Alma szerezte meg a vezetést, majd a fiatal játékos második góljával közelebb hozta a győzelmet csapata számára. A hazai gárda azonban nem hiába nyerte meg a nyugati csoportot, ezt bizonyította is, hiszen a 44. percre kiegyenlítette a találkozó állását. 2-2.

Pár perc múlva ismét Kurta Alma iratkozott fel a góllövők közé, így ismét a gyulai keretnél volt az előny. 2-3.

A hazai együttes egy megpattanó lövéssel ismét utolérte riválisát, majd a vezető találatot is megszerezte. A fordulatos, kemény, ám nagyon sportszerű meccsen végül még egy gólt tudott szerezni a fővárosi alakulat, beállítva az 5-3-as végeredményt.

– Két hasonló csapat lépett ma pályára és sportszerű, izgalmas találkozót tudtunk játszani. Nyilván jó lett volna győzni, de azt gondolom, kellő önbizalommal Gyulán behozható a hátrányunk. Nagyon bízok a csapatban, Gyulán sok nézőt várunk, biztassuk együtt a lányokat, hogy bajnoki címet szerezzenek a 2023/24-es évben. Elégedett voltam a hozzáállással, készülünk nagyon a visszavágóra – értékelt Molnár Ágnes utánpótlás edző.

A Gyulai Amazonok U17-es csapatának hazai pályán kell három góllal legyőznie budapesti riválisát, amellyel megszerezheti a hőn áhított trófeát. A döntő második mérkőzését április 23-án a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban rendezik meg.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)