Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Jövő héten kezdődik a Cselebi utca felújítása

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2024. április 12. 12:02
Jövő héten kezdődik a Cselebi utca felújítása
A beruházás költsége 80 millió forint

kónya istván és görgényi ernő

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Jövő héten hétfőn kezdődik a Cselebi utca felújítása – közölte április 12-én a helyszínen Görgényi Ernő polgármester és Kónya István alpolgármester, önkormányzati képviselő.

Görgényi Ernő elmondta: a gyulai képviselő-testület döntésének értelmében idén 255 millió forint beruházási költséggel gazdálkodhat a városvezetés, amelyet útfelújításokra, parkolóépítésre, gyalogátkelők létesítésére fordíthatnak.

Kiemelte: idén tíz helyszínen fognak munkálatok végezni, amelyek közül az első a Cselebi utca. A továbbiakban felújítják az útburkolatot a Cserjés utca Rulikowski utca és Szíkfű utca közötti szakaszán, a Malom utcában, valamint a Késmárki utcában a Pozsonyi utca és Kassai utca között. Parkolókat építenek a Szent István utca 34. szám és a Galbácskerti Óvoda előtt, megújulnak a parkolók az Orgona sétányon.

A Csabai út 44. szám előtt gyalogátkelőt és kerékpáros átvezetést alakítanak ki, szintén zebrát hoznak létre a Tiborc utca és a Popovics Jusztin utca kereszteződésében, továbbá szórt útalap építenek ki az Aranyág dűlőben.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

A Cselebi utca felújítását Kónya István részletezte: az út 352 méter hosszan és 7 méter szélességben újul meg. A kopóréteget 20 centiméteres vastagságban felmarják, majd hideg remixes eljárással, cement hozzáadásával, bedarálják. A meglévő kiemelt és süllyesztett szegélyeket egy szakaszon cserélik, illetve mindenhol újrafugázzák.

Hozzátette: a csapadékvíz hatékony elvezetésének érdekében az árokhálózatot bővítik.

Az önkormányzati képviselő azt is elmondta, hogy a 80 millió forintba kerülő felújítást félpályás útzár mellett fogják elvégezni, a munkálatok idejére pedig egyirányúsítják az utcát. A kivitelezés befejezésének várható ideje május utolsó hete.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)