Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kupadöntőbe jutott a gyulai focicsapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2024. április 06. 16:00
Kupadöntőbe jutott a gyulai focicsapat
OMTK-ULE 1913–Gyulai Termál FC 3-5 (2-1)

A Békés Vármegyei Kupa elődöntőjében a Gyulai Termál FC az OMTK-ULE otthonában lépett pályára április 3-án. A két bajnoki rivális a fináléba jutásért vívott közönségszórakoztató derbit, amely után a fürdővárosi gárda várhatja a májusi döntőt.

Gyulai Termál FC: Szabó M., Nagy S., Dajcs, Szabó V. (Trescsula), Borbély, Tanner, Szabó P. Zabari, Babinyecz, Katona (Bojtos), Varga T. (Kukla). Csere: Csonka, Repisky, Kiss, Zsilák. Vezetőedző: Brlázs Gábor.

A fürdővárosi gárda a Lőkösháza KSK, a Szarvasi FC és a Kétegyházi SE kiejtésével ért a sorozat legjobb négy csapata közé, az OMTK-ULE pedig battonyai, dévaványai és végegyházi riválisait búcsúztatta a kvalifikáció során.

A két fél ismerősként köszönthette egymást, hiszen a Vármegyei I.-es bajnokságban már többször is találkoztak egymással.

Az elődöntőt az orosházi együttes kezdte jobban, Miszlai már az 5. minutumban megszerezte az előnyt csapatának. A vendégcsapat Zabari révén kiegyenlítette a találkozó állását, ám a hazaiak ismét megszerezték a vezetést, így egygólos előnnyel mehettek pihenőre. 2-1.

A fordulás után is maradt az izgalmas párharcokkal megtűzdelt kupacsata. A gyulai gárda azonnal magasabb fokozatra kapcsolt, a félidő kezdő sípszava után pár perccel pedig már nála is volt az előny. Varga a 47. percben vette be az orosházi kaput, Babinyecz labdája pedig két perccel később talált utat a hazai kapuba. 2-3.

Az orosházi együttes nem véletlenül jutott az elődöntőbe, ezt bizonyította is, amikor a 67. percben egyenlítő góljával ismét nyílttá tette a találkozót. A fürdővárosiak azonban a végjátékra is tartogattak két gólt, Varga a 84. percben előnyhöz juttatta csapatát, Bojtos pedig a 93. percben zárta le a párharcot.

A Gyulai Termál FC csapatának ellenfele a májusi döntőben a Gyomaendrődi FC együttesét búcsúztató Mezőmegyer SE lesz.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)