Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Támogatás igényelhető Gyulán a gyermek fogadásának előkészítéséhez

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2024. április 03. 19:48
Támogatás igényelhető Gyulán a gyermek fogadásának előkészítéséhez
Mutatjuk a részleteket

Bővítette a helyi családtámogatási rendszert a gyulai képviselő-testület: a gyermek fogadásának előkészítéséhez 50 ezer forint támogatást nyújt az önkormányzat a gyulai családoknak – hívta fel a figyelmet hivatalos közösségi oldalán Görgényi Ernő polgármester.

Mint ismertette, a támogatásra az a legalább egy éve gyulai lakóhellyel rendelkező szülő jogosult, akinek családjában az egy főre számított havi jövedelem nem haladja meg a szociális vetítési alap tizenegyszeresét, azaz a 313 500 forintot.

A támogatás iránti kérelmet a Gyulai Polgármesteri Hivatal szociálpolitikai és gazdaságfejlesztési osztályán lehet benyújtani a várandósság 35. hetétől a születést követő 60 napjáig.

A támogatás iránti kérelemhez csatolni kell a családban élők jövedelemigazolásait, a várandós anyák gondozási könyvét vagy a gyermek születési anyakönyvi kivonatát, valamint a védőnői szolgálat igazolását az együttműködés, valamint a gyulai lakcímen történő életvitelszerű tartózkodás tényéről.

A kérelem elbírálása során az önkormányzat vagyoni elemeket nem vizsgál – olvasható a posztban.

A városvezető azt is írta, a fürdővárosi önkormányzat komplex programmal igyekszik javítani a gyulai családok életminőségén és a gyulai gyerekek életkörülményein. „A gyermekszegénység, a gyermekek hátrányos helyzete elleni küzdelem egyaránt felelőssége az államnak, valamint a helyi önkormányzatoknak is” – fogalmazott.

A polgármester egyúttal felsorolta a családtámogatáshoz kapcsolódó önkormányzati ellátásokat. Mint írta, a város 2014 áprilisától babaruhaprogramot működtet. 2015. március 1-jén az önkormányzat az új szabályozással bevezette, és 2021. július 1-jén módosította a gyermek hátrányos helyzetének enyhítését szolgáló, családban történő gondozásának költségeihez való hozzájárulásként nyújtott települési támogatást több élethelyzet kezelésére. 2015. október 1-jén bevezették az egy- és kétgyermekes családok részére a közétkeztetési támogatást. 2006 óta az önkormányzat részt vesz a nyári gyermekétkeztetésben, 2014 óta gyermekétkeztetést biztosít a téli szünidőben. A 2016-tól biztosított állami szünidei étkeztetésben részesülők körét kibővítette, így a hátrányos helyzetű gyerekek és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek mellett a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülők is igényelhetik. Óvoda- és iskolabuszt működtet. 2000 óta évről évre csatlakozik a Bursa Hungarica szociális ösztöndíjprogramhoz. 2008 óta csatlakozik az Arany János tehetséggondozó programhoz. 2015-től működteti a Bay Zoltán városi tanulmányi ösztöndíjprogramot, 2018-tól az Erkel Ferenc művészeti ösztöndíjprogramot. Napközis tábort biztosít a nyári szünidőben. Támogatja az Át-járás tábort, Hetedhét Játékváros néven tematikus tábort biztosít. 2014 nyarától részt vesz a nyári diákmunkaprogramban.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)