Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Egygólos gyulai győzelem a kiélezett szomszédvári kézilabda-rangadón

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2024. március 11. 16:00
Egygólos gyulai győzelem a kiélezett szomszédvári kézilabda-rangadón
CZ-Gyulasport NKft.–Békéscsabai ENKSE U21 22-21 (10-10) 

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokság 14. fordulójában a CZ-Gyulasport NKft. együttese a Békéscsabai ENKSE U21 csapatát látta vendégül március 9-én a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban.  A két rivális ezúttal is hatalmas csatát vívott egymással, amelyből a hazai gárda jött ki győztesként. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

CZ-Gyulasport NKft.: Mike M., Hegedűs A. 4, Ilyés L. 3/1, Kiss V. 1, Kovács Sz. 2, Lukács N. 1, Szabó K. 3. Csere: Zsiga Zs., Gelegonya A. 1, Farkasinszki D., Nagy P. 6, Németh Cs, Miklya N., Boruzs A., Kertes S. 1 Vezetőedző: Zöldi-Tóth Katalin 

A gyulai keret az előző fordulóban a tabella harmadik helyén álló algyői riválisát győzte le, az alapszakasz utolsó mérkőzésén pedig az ezüstérmes helyen szereplő békéscsabai csapatot várta a gyulai tornacsarnokba. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A bajnokságot mindkét gárda a felsőházban folytatja, ám a továbbvihető pontok miatt volt tétje a találkozónak. Emellett a gyulai csapatnak lehetősége volt visszavágni eddigi egyetlen vereségéért a bajnokságban. 

A mérkőzés ennek jegyében indult, a hazai együttes háromgólos előnyre tett szert, ám a békéscsabai keret komoly versenyfutásra késztette. A csapatok nyílt sisakkal játszottak, de a kiváló kapusteljesítményeknek is köszönhetően a játékrész egyes szakaszaiban percekig nem találtak a kapuba. A fordulatos, hibákkal tarkított első félidő végén 10-10-es döntetlent mutatott az eredményjelző. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A második félidőben is a gyulai gárda diktálta a tempót, a fordulás után azonnal előnyt szerzett magának. Volt, amikor három góllal vezetett riválisa ellen, ám a végjátékra alaposan ráijesztett a szurkolókra a vendégegyüttes. A fürdővárosi csapat végül megőrizte egyetlen gólra olvadt előnyét, és győzelemmel zárta a bajnokság alapszakaszát.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A mérkőzés alakulása: 7. perc: 4-1, 14. perc: 4-4, 20. perc: 8-6, 30. perc: 10-10, 40. perc: 14-13, 50. perc: 18-15, 55. perc: 20-17, 59. perc: 21-19 és 60. perc: 22-21.

– Nagyon fontos volt a mérkőzés, szerettünk volna csak két pont veszteséggel elindulni a felsőházban, ezt sikerült is teljesíteni. Nem játszottunk jól, de a mérkőzés végig a kezünkben volt, és teljesítettük a célunkat. Most jön egy igazi erőfelmérő, amit személy szerint nagyon várok, szeretném látni, hol tart a csapat, és még mire képes. Remélem, a sérültek, betegek is felépülnek, mert mindenkire szükségünk van – értékelt Zöldi-Tóth Katalin.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)