Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kábítószer-kereskedő hálózat tagjait fogták el a Békés vármegyei rendőrök

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2024. március 04. 09:53
Kábítószer-kereskedő hálózat tagjait fogták el a Békés vármegyei rendőrök
Békéscsabán, Orosházán, Gyulán, Méhkeréken, Vésztőn, Szegeden és Budapesten is értékesítettek

Két akcióban nyolc kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítható embert vettek őrizetbe februárban a Békés vármegyei rendőrök. A felszámolt hálózat tagjai a nyomozás jelenlegi adatai szerint több településen, Békéscsaba mellett Orosházán, Gyulán, Méhkeréken, Vésztőn, illetve Szegeden és Budapesten is értékesítettek kábítószert – közölte a police.hu.  

Fotó: police.hu

Mint írták, a nyomozást hónapokkal korábban rendelték el, mert felfigyeltek egy békéscsabai férfira, akitől többen vásároltak tiltott bódító hatású szert. Alkalmanként az élettársa is segített neki abban, hogy ki tudja szolgálni a vevőkörét, és átvegye az utánpótlást.

A nyomozók elkezdték vizsgálni, honnan szerzik be az árut, kiderítették, hogy egy unokatestvérpárral állnak kapcsolatban. A két férfi szintén családi vállalkozásban foglalkozott drogokkal, az adagolásban, a csomagolásban és időnként a kábítószerek átadásában is élettársaik segítettek nekik. Az egyik pár szegedi lakásában és egy Szegeden bérelt garázsban tárolta az anyagot, a másik férfi és a vele élő nő Békéscsabán laktak.

Fotó: police.hu

A felderítők február 3-án Szegeden és Békéscsabán elfogták a három, kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésével gyanúsítható párost. Közülük öten őrizetbe kerültek, a Békés Vármegyei Főügyészség indítványára a bíróság elrendelte a letartóztatásukat.

A felderítők ezután kiderítették, hogy az unokatestvérpár forrása egy békéscsabai férfi volt, aki egy csabai ismerőse segítségével kereskedett. Volt egy harmadik társuk is, előfordult, hogy ő egy kiló amfetamint porciózott ki egyikük garázsában.

Fotó: police.hu

A rendőrök február 29-én őket is elfogták. Egyiküket a 47-es főúton, Csorvás belterületén tartóztatták fel. A férfi, amikor rájött, hogy a nyomában vannak, próbált szabadulni az anyagtól, menet közben szórta ki a fehér port a kocsija ablakán.

A rendőrség által lefoglalt anyagok között vannak különböző színű porok és tabletták, a hálózat tagjai a gyanú szerint kokaint is árultak. Az egyik párosnál több mint egymillió forint és közel ezer euró volt.

A még folyamatban lévő büntetőeljárásban 13 fogyasztót is kihallgattak gyanúsítottként a rendőrök – olvasható a közleményben.

Fotó: police.hu

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)