Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Több ezer tűzoltót várnak Gyulára

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2024. február 16. 10:19
Több ezer tűzoltót várnak Gyulára
Svájcból, Németországból, Ausztriából, Dániából és Szlovéniából is érkeznek résztvevők

Fotó: Görgényi Ernő Facebook-oldala

Több ezer tűzoltót várnak május 9. és 12. között Gyulára, a Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrára – írta Görgényi Ernő polgármester hivatalos közösségi oldalán.

„Folyamatosan érkeznek a nevezések, az már biztos, hogy Svájcból, Németországból, Ausztriából, Dániából és Szlovéniából is lesznek látogatóink, de folyamatosak a tárgyalások az olasz és a lengyel tűzoltószövetségekkel is, így biztosan bővül majd a küldőországok köre” – ismertette a városvezető.

A posztból az is kiderül, hogy a szervezőbizottság vezetői, Dudaszeg József és Kiss József szerdán a városházán számoltak be a polgármesternek a munka állásáról és a tervezett programokról.

A négynapos rendezvény központi helyszíne a várkert lesz, de városszerte kínálnak majd programokat a vendégeknek. A szakmai események mellett a szórakozás, a gasztronómia és a kultúra is szerepet kap. Az érdeklődőket az ügyességi versenyeken és a hagyományos tűzoltótechnikai bemutatókon kívül muzeális tűzoltójárművek bemutatójára és ünnepi felvonulásra is várják.

A polgármester felidézte: a tűzoltók legnagyobb nemzetközi baráti világtalálkozóját először 1974-ben rendezték meg a németországi Perlben; Gyula eddig kétszer – 1993-ban és 2009-ben – volt házigazda.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)