Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulán kezdődött a Szeretlek Békés Vármegye Egyesület irodalmi programsorozata

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.KULTÚRA • 2024. február 10. 11:00
Gyulán kezdődött a Szeretlek Békés Vármegye Egyesület irodalmi programsorozata
Valamennyi Békés vármegyei járásba szeretnék elvinni a rendezvényt

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Gyulán volt az első állomása a Szeretlek Békés Vármegye Egyesület térségi irodalmi programsorozatának, az érdeklődőket február 8-án várták a Petőfi téri katolikus közösségi házban.

Frankó Attila, a szervezet elnöke, a műsor szerkesztője lapunknak elmondta: valamennyi Békés vármegyei járásba szeretnék elvinni ingyenesen látogatható irodalmi estjüket.

Mint fogalmazott, a Nemzeti Művelődési Intézet által támogatott programsorozatukkal azt szeretnék megmutatni, hogy a magyar nyelv csodálatos, a magyar irodalom pedig közkincs.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Szeretnénk, ha minél többen olvasnának magyar szerzőktől, egyúttal arra biztatunk mindenkit, hogy ragadjon tollat, és írjon – fejtette ki.

Az elnöktől azt is megtudtuk, a 2011-ben megalakult Szeretlek Békés Vármegye Egyesület az irodalmi programok mellett karitatív programokat, véradást, szemétszedést is szervez.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Arról is beszélt, hogy a Békés Vármegyei Irodalmi Estek elnevezésű programsorozatuk a Békéscsabai Irodalmi Estek mintájára született meg, amely jelenleg a 199. előadásnál tart.

A gyulai rendezvényen Kovács József, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte a megjelenteket, majd Kölcsey Ferenc, Petőfi Sándor, Madách Imre, Teller Ede és Dsida Jenő műveiből olvasott fel Kis-Réger Wanda és Báthori Petra, Kabai Gábor zenei közreműködésével. Az est műsorvezetője Horváth Szabolcs volt. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)