Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Új partfalvédelmet kap a Csónakázó-tó

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2024. január 30. 10:00
Új partfalvédelmet kap a Csónakázó-tó
Már elkezdődött a kivitelezés

Új partfalvédelmet kap a Csónakázó-tó, már elkezdődött a kivitelezés – jelentette be hivatalos közösségi oldalán Görgényi Ernő polgármester.

A közzétett videóban elmondta: 2020-ban kapott jelzést arról, hogy a tó partja helyenként balesetveszélyes, ezért megrendelt egy talajmechanikai szakvéleményt, amely kimutatta, hogy valóban statikai problémák bizonyos pontokon, ezért megterveztették és megrendelték a munkát.

A városvezető kiemelte: első lépésben leengedték a tó vizét, amely átmeneti, csak a kivitelezés idejére szól. A tó úttest, vár és játszótér felőli partszakaszait kőszórásos partfalvédelemet alakítanak ki, valamint a szigetek falát is bevédik, azokat vörösfenyő oszlopokkal erősítik meg. A kikötőtől a kastély irányába, a két szélen úgynevezett lépcsős partfalat alakítanak ki kavicsból, valamint tavirózsákat is elhelyeznek. A tószínpad előtti részen betonba ágyazott terméskővel fogják kialakítani az új támfalat.

Görgényi Ernő hozzátette: a part falának javításával párhuzamosan a kivitelezők kicserélik a gyulai vár díszkivilágításának földkábelét, ugyanis sokszor okozott zárlatot. A vár és a tó között, a jelenlegi gyöngykavicsos sétány helyett egy úgynevezett stabilizer burkolatos járdát alakítanak ki.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)