Jellegzetes kesernyés aromáiért elsősorban a héj belső részében koncentrálódó naringin nevű (a flavonoidokhoz tartozó), valamint a glikozid nevű vegyületek a felelősek. A grépfrútot fogyasztás előtt minden hártyájától érdemes megszabadítani, hogy élvezeti értéke tökéletes legyen.
A grapefruit nagy mennyiségben tartalmaz rostot, C vitamint, folsavat, káliumot, kalciumot, és foszfort, kisebb mennyiségben B, E és K vitaminokat is. Ezért a grépfrút is, mint minden citrusféle jótékony hatást gyakorol a szervezetre. Pl. enyhíti a megfázás tüneteit, erősíti az érfalakat, remek máj- és vértisztító.
Magas rost- és pektintartalma segíti az anyagcsere-folyamatokat.
Vitamintartalma megőrzése érdekében érdemes frissen fogyasztani. Akár a gyümölcssalátákat, akár a zöldséges salátákat is gazdagíthatja ízével, vagy gyümölcslének is kipréselhetjük.
Egészségükre!