Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Mérföldkő a digitális bankolásban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR • MAGAZIN • 2024. január 02. 14:56
Mérföldkő a digitális bankolásban
A Revolut dominanciája tovább nő Magyarországon és Közép-Kelet-Európában

A Revolut óriási léptekkel halad, hogy a digitális éterben a „nagyfiúk” közé kerülhessen Közép-Kelet-Európában, nemrég átlépve a 10 milliós lakossági ügyfél határt. A Revolut Bank európai részlegének exponenciális növekedése, amely 2,5 millió ügyfelet szerzett  kevesebb mint egy év alatt, átformálta a pénzügyi tájképet Magyarországon és a környező országokban. Vessünk pillantást közelebbről is erre a digitális banki sikerre és arra, hogy mit jelent ez Magyarország számára.

A Revolut dominancia Magyarországon és a közép-kelet-európai régióban

A Revolut exponenciális növekedése túlnyúlik a hagyományos banki szolgáltatásokon, és megtalálta a növekedés területét az online kaszinók preferált fizetési módszerének körében. Felhasználóbarát felületének köszönhetően gyorsan elterjedt a játékosok körében, akik hatékony és biztonságos tranzakciókat keresnek. A Revolut egy népszerű fizetési lehetőség világszerte, azonban a Revolut elterjedése a Közép- és Kelet-Európai régióban egyszerűen lenyűgöző. A felhasználók összeköthetik Revolut számlájukat a kaszinó platformmal, ami lehetővé teszi az könnyed tranzakciókat. A játékosok pénzt tudnak befizetni kaszinói számlájukra Revolut egyenlegükről vagy kártyáikról, lehetővé téve a gyors és biztonságos átutalásokat. Hasonlóképpen, nyereményeket vagy pénzt lehet visszavonni Revolut számlájukra, ami kényelmet és hatékonyságot kínál a játék pénzügyeinek kezelésében. A Revolut azonnali átutalások és biztonsági protokollok jellemzői által javítja az online kaszinó felhasználóinak teljes fizetési élményét.

Románia több mint 3 millió ügyfelével az első helyen áll, nem messze tőle a második helyen Lengyelország - közel 3 millió ügyféllel. Magyarország nemrég haladta meg az 1 milliós ügyfélhatárt, ami jól mutatja a  platform növekvő vonzerejét a magyar felhasználók körében is. A platform sikerét olyan nagy városok tették lehetővé, mint Bukarest, Varsó és Budapest. A digitális banki forradalmat Szófia és Vilnius is gyorsítja.

Mivel ügyfelek milliói használják a Revolutot napi szinten utalásra, költekezni, befektetni és még sok minden másra a mindennapi pénzügyeikhez, a platform havonta több mint 138 millió tranzakciót bonyolít le. Az akár 50 millió egységig is elérő terjeszkedés érzékelteti a fogyasztókkal, hogy a Revolut komolyan fellép a pénzügyi kirekesztés ellen és foglalkozik a határokon átnyúló fizetések előmozdításával.

 

Lokális mérföldkövek és növekedési trendek

A Revolut számos lokális mérföldkövet mondhat magáénak, Magyarországon már több mint 1 millió lakossági ügyféllel büszkélkedhet. A közép- és kelet-európai régióban, amely olyan országokat foglal magában, többek között, mint Bulgária vagy Szlovénia (Bulgária már megkapta a zöld utat a Revoluthoz való csatlakozáshoz), valamint nemrégiben Észtországban és Magyarországon is, rengetegen választották ezt az alkalmazást az elsődleges vagy mindennapok során használt számlájukká, széles skálán megtalálható különböző pénzügyi tranzakcióik lebonyolításához. 

Digitális bankként vonzereje a régióban a rugalmasságából ered. Egy reprezentatív felmérés szerint a válaszadóknak majdnem a fele a digitális bankokat a szabadabb kezelhetőség és a saját pénzügyeikre való nagyobb ráhatás miatt részesíti előnyben. Mivel a Revolut tovább erősíti pozícióját, a vállalat szeretné tovább bővíteni ügyfél bázisát és banki jelenlétét a közép- és kelet-európai régióban.

 

A Revolut ügyfélélmény Magyarországon

Magyarország a maga 1 millió ügyfelével a Revolut regionális sikertörténetének fontos részesévé vált. A budapesti ügyfelek az országos ügyfélszám 36%-át teszik ki, ami az itteni népszerűségét jól mutatja. A Revolut kihasználtsága a mindennapi pénzügyi tevékenység során tovább bővíti a magyarországi Revolut platform-ot.

A mindennapi tranzakciókra gyakorolt hatás

Magyarországon pedig, a budapesti lakosokkal az élen, egyértelmű, hogy a Revolut kulcsszereplő a mindennapi költésekre használt számla típusok között. Ezt tükrözi az a tény is, hogy az elmúlt évben a Revolut segítségével végzett minden 10 fizikai kártyás tranzakcióból 7 az adott személy anyaországában, tehát hazai piacon történt. Ez is arról árulkodik, hogy a platform zökkenőmentesen épült be a felhasználók mindennapi pénzügyi életébe.

Pénzügyi szokások kialakítása

Most, hogy Magyarország megtette a megfelelő lépéseket digitális bankolás terén, a Revoluthoz hasonló platformokba vetett bizalom növekedése azt jelenti, hogy a felhasználók elkezdik összevetni a különböző pénzügyi termékeket és szolgáltatásokat. Egy nemrég készült felmérésből kiderül, hogy az ilyen országokban a fogyasztók akár 40%-a is befektet (részvények, kripto, ETF-ek és PPA-k) megtakarítási céllal. Sőt, a válaszadók 16%-a már rendelkezik legalább egy megtakarítási számlával egy digitális banknál.

A Revolut felhasználói a hagyományos bankolás új és kényelmes alternatíváját keresik, amely megreformálja a pénzügyi szokásaikat. És mivel Magyarország kulcsszerepet játszik a változások korszakában, a Revolut biztosan folytatni fogja felfelé ívelő pályafutását, és hatással lesz arra, hogy az emberek hogyan tárolják és kezelik a pénzüket a digitális korban.

Revolutot elfogadó online kaszinók

Digitális banki óriásként a Revolut az utóbbi időben széles körben elterjedt online kaszinó fizetési módként is. Világszerte több mint 35 millió ügyfél veszi igénybe az olyan innovatív termékeket, mint a magánemberek közötti pénzutalások (peer-to-peer), a rugalmas számlák, valamint a Revolut által kínált kereskedési és befektetési lehetőségek.

A digitális banki szolgáltatások és az olyan pénzügyi technológiai vállalatok, mint a Revolut iránti növekvő bizalom egyértelműen arra ösztönzi a platformot, hogy új pénzügyi termékeket és lehetőségeket nyisson meg a felhasználók számára. Magyarországon, ahol a fogyasztók 40%-a fontolóra venné a platformon keresztül történő befektetést, és közel egyhatoda már rendelkezik megtakarítási számlával egy olyan digitális bankon belül, mint a Revolut, egyértelmű, hogy új pénzügyi szokások vannak feljövőben.

 

A határok nélküli gazdaság lehetőségei

Az Egyesült Királyságban már 2015-ben elindított pénzátutalási és pénzváltási szolgáltatásoktól kezdve a Revolut fokozatosan szárnyal felfelé, és a pénzügyi termékek teljes palettáját kínálja. A Revolut ma már minden fellelhető pénzügyi igényigányt ki tud elégíteni, és küldetése, hogy egy nyílt gazdaságot hozzon létre, amelynek korlátlan ereje a határ mindkét oldalán elérhető. A platform közép- és kelet-közép-európai terjeszkedése egybeesik a céljával, lehetővé téve a felhasználók számára a nemzetközi átutalások és pénzváltások gond nélkül lebonyolítását. Mindenki saját maga tud folyószámlát nyitni, hatékonyan kezelheti a havi költségvetését, valamint személyre szabott, kifejezetten saját magának megfelelő kártyát hozhat létre.

 

Konklúzió: A digitális banki forradalom

Ami a Revolut magyarországi és közép-kelet-európai dominanciáját illeti, ez egy digitális banki forradalmat jelent, amely megváltoztatja az emberek pénzügyeinek kezelésének módját. A magyar felhasználók a jövőben a határok nélküli gazdaság megvalósulását láthatják, amennyiben ez a platform tovább fejlődik és továbbra is új szolgáltatásokkal áll elő. A digitális korszak tranzakcióira gyakorolt hatása messze túlmutat a banki tevékenységen, hiszen több millió felhasználó van, aki a Revolutot használja nap mint nap a mindennapi pénzügyi tevékenységeinek lebonyolítására. Mivel a Revolut élen jár abban, hogy a következő hetekben és hónapokban továbbra is és szélesebb körben vigyék a termékeit, Magyarország a digitális bankolás közelgő átalakulásának epicentrumában van.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)