Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ismét a „Lila” iskola és az Erkel Ferenc-gimnázium lettek a diákolimpiai versengés legjobbjai

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2023. december 14. 10:00
Ismét a „Lila” iskola és az Erkel Ferenc-gimnázium lettek a diákolimpiai versengés legjobbjai
Idén is átadták a Diáksport vándorkupát

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Ünnepélyes keretek között hirdették ki a gyulai általános és középiskolák diákolimpiai pontversenyének győzteseit december 13-án a Gyulai Almásy-kastély Stefánia-szárnyában. A 2022/2023-as év Diáksport vándorkupáát az 5. sz. általános iskola nyerte, a középiskoláknál az Erkel Ferenc-gimnázium végzett az élen.

Az elismeréseket az adott tanévben lezajlott diákolimpiai versenyek összesített eredményei alapján, meghatározott pontrendszer szerint ítélik oda a legjobban teljesítő gyulai iskoláknak.

Az esemény Kovács István memoárjának felolvasásával kezdődött, majd a résztvevők néma főhajtással emlékeztek meg a napokban elhunyt egykori testnevelő tanárról, kiváló sportemberről.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Görgényi Ernő polgármester beszédében kifejtette: Gyulán nagyon szép hagyományai vannak a diáksportnak, a városvezetés pedig fontosnak tartja, hogy a fiatalok számára lehetőséget biztosítson a sportolásra.

– Elsődleges feladatunk nem is lehetne más, mint hogy minél többek életének szerves részévé váljon a rendszeres sporttevékenység. A célunk az, hogy minél több gyermeknek, fiatalnak és diáknak segítsünk abban, hogy megismerhesse azt az örömöt, amit csak a sport adhat, belekóstolhasson a sikerbe és ha tehetséges bizonyul, el tudjon el tudjon indulni a pályán, hogy ezt a tehetséget kibontakoztathassa – tette hozzá.

Kiemelte: a városvezetés számára fontos, hogy fejlessze a sporttelepet, a tornacsarnokot és az iskolai sportinfrastruktúrát is.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Hozzátette: a Diáksport vándorkupa egyfelől ösztönzi a diáksportversenyeken való részvételt, másfelől pedig kiegészítő forrást biztosít a résztvevő intézményeknek. Egy egész évet felülelő versengés ez a gyulai általános és középiskolák között, melynek díjazásából mindenki részesül.

Vincze József, a Magyar Diáksport Szövetség Dél-alföldi Regionális Irodájának vezetője megköszönte a testnevelők és a sportszervezők áldozatos munkáját, amelyek nélkül nem születhetnének meg ezek a szép sikerek. Mint mondta, a fenntartók közös, példaértékű munkája is kellett ahhoz, hogy kiváló színvonalú sportesemények zajlottak ebben az évben is.

A beszédek után a díjak átadása következett. Az általános iskolák egész éves versengésének vándorserlegét idén is az 5. sz. általános iskola intézményvezetője, Szabadosné Bécsi Katalin vehette át, a középiskolák versenyének jutalmát pedig Zámori Ida, Erkel Ferenc-gimnázium igazgatója kapta meg.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az intézmények jutalmazása után négy egykori, jelenleg nyugdíjas éveit töltő testnevelőt szólítottak: Kertész Gyöngyi, Kovácsné Orbán Éva, Kovács László és Liszkai Sándor nyugdíjba vonulásának alkalmából vehetett át emlékplakettet.

A 2022/2023-as pontverseny eredménye:

Általános iskolák: 1. 5. sz. általános iskola 74231 pont, 2. Implom József általános iskola, 3. Magvető református általános iskola, 4. Karácsonyi János katolikus általános iskola, 5. Dürer Albert általános iskola és 7. Bay Zoltán általános iskola.

Középiskolák: 1. Erkel Ferenc-gimnázium 42570 pont, 2. Karácsonyi János katolikus gimnázium, 3. Nicolae Bălcescu román gimnázium, 4. Göndöcs Benedek katolikus technikum, 5. Gyulai Szakképzési Centrum Harruckern János technikuma és szakképző iskolája.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)