Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Baksa Józsefet köszöntötték 90. születésnapján

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.MAGAZIN • 2023. december 13. 16:50
Baksa Józsefet köszöntötték 90. születésnapján
Az ünnepelt szerint a hosszú élet egyik titka, hogy nem szabad sokat idegeskedni

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő 

Baksa Józsefet köszöntötte 90. születésnapján, december 13-án Timár Andrea aljegyző, Görgényi Ernő polgármester és Kiss Szabolcs önkormányzati képviselő.

Mint megtudtuk, Józsi bácsi a gyulai Sióréten töltötte gyerekkorát, édesapja a termelőszövetkezetnél dolgozott, édesanyja takarító volt a tüzépen.

Az iskola elvégzése után maga is a termelőszövetkezetnél helyezkedett el sofőrként, Budapestre hordta a primőrárut teherautóval, és traktort is vezetett.  

Mint mesélte, személyautót a mai napig vezet, de már csak az otthona 20 kilométeres körzetében.

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő 

Az ünnepeltnek két gyermeke, három unokája és egy dédunokája van. Első feleségét korán elvesztette, második feleségével 55 éve házasok.

Józsi bácsi minden munkát elvégez a ház körül, amit tud, szereti, ha rend van a portán. Korábban évtizedekig harmonikázott, négytagú zenekar tagjaként játszott lakodalmakban.

Arról is beszélt, hogy bár itt-ott fáj a csontja, jó egészségnek örvend, az orvosa szerint a véreredményét a fiatalok is megirigyelhetnék.

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő 

Az ünnepelt szerint a hosszú élet egyik titka, hogy nem szabad sokat idegeskedni, neki, mint mondta, sosem voltak családi problémái.

Baksa Józsefet tortával, virágcsokorral és a miniszterelnök által aláírt emléklappal lepték meg a vendégei a délutáni köszöntésen, reggel pedig a Dankó Rádión keresztül köszöntötte fel a családja kedvenc nótájával. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)