Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A gallyazás volt az interpellációs óra egyik témája

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2023. november 30. 11:40
A gallyazás volt az interpellációs óra egyik témája
A gyulai képviselő-testület november 30-i ülésén a szelektív szigetek is szóba kerültek

a képviselő-testület november 30-i ülése

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A megszokott módon az interpellációs órával kezdődött gyulai képviselő-testület november 30-i ülése a városháza dísztermében. A grémium tanácskozott a gallyazásról, valamint a szelektív szigetekről is.

Az első felszólaló Szabó Károly (Fidesz) volt, aki elmondta: az elmúlt hetekben az MVM Démász Áramhálózati Kft. városszerte eltávolíttatta a vezetékeket veszélyesztető faágakat, de a képviselő szerint a vágások minőségével, mind pedig a felhalmozott gallyak eltakarításával probléma van.

Szászné dr. Várkonyi Adrienn, Gyula város főkertésze válaszában kiemelte: az elmúlt időszakban valóban az MVM Démász Áramhálózati Kft. gallyazó cége végzett munkálatokat a városban, akikkel a jövő hét folyamán bejárják a kifogásolt területeket, de azt már jelezték, hogy november 28-án Gyulaváriból elszállították a levágott ágakat.

szabó károly

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Hozzátette: a cég szépészeti gallyazást nem végez, ők csak arra figyelnek, hogy az ágakat a megfelelő biztonsági távolságra vágják vissza, amely távolságok attól is függenek, hogy milyen vezetékek közelében vannak az adott fák.

A második, egyben utolsó, interpelláló Kiss Tamásné (Fidesz) volt, aki három témát tárt a grémium elé. Kifejtette: a Rulikowski utcában túlnőttek a fák a házakon, a főkertész pedig azt javasolta, hogy metsszék azokat vissza. A képviselő szeretné, ha a lakótelep többi fáját is ritkítanák, ugyanis több helyen már benőtték az utcalámpákat, sok helyen okoznak problémát.

Beszélt a Béke térről is, ahol szintén nagyok a nyárfák, úgy tűnik, hogy néhány ág már a villanyvezetékeket is éri.

A képviselő felhívta a figyelmet a Rulikowski utcában elhelyezett szelektív szigetről, amelyet nem rendeltetésszerűen használnak, sokan a város más pontjairól is a lakótelepen található tárolóhoz hordják a szemetet, legyen az autógumi vagy hűtőszekrény. Kiss Tamásné szerette volna megtudni, hogy nem lehet-e áthelyezni máshová a hulladékgyűjtőt.

kiss tamásné

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Görgényi Ernő (Fidesz) polgármester aláhúzta: törvényi kötelezettség fenntartani a szelektív szigeteket a lakótelepen, hiszen nincs lehetőség minden lakás számára sárgakukát biztosítani. Daróczi László, a Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. ügyvezetője szerint néhány kamera kihelyezésével elejét lehetne venni az illegális szemétlerakásnak.

Az ügyvezető a fametszéssel kapcsolatban elmondta: a munkálat már elindult, amelyet a balesetveszélyes ágak eltávolításával kezdtek, majd következik a szépészeti gallyazás, amely nagyjából januárig, februárig tart.

A Béke tér kapcsán felmerült kérdésre Szászné dr. Várkonyi Adrienn válaszolt, amelyből kiderült, hogy jelezte a problémát az MVM Démász Áramhálózati Kft. részére, akik bejárták a helyszínt és megállapították, hogy az ágak a védőövezeten kívül vannak, de találtak olyan ágat, amelyet leszakadt és fennakadt a vezetéken, azt eltávolították.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)