Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kiélezett szomszédvári rangadót vívott a gyulai ifjúsági csapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. HÍREK • 2023. november 18. 17:00
Kiélezett szomszédvári rangadót vívott a gyulai ifjúsági csapat
Békéscsabai ENKSE–Gyulasport NKft. 29-28 (17-15)

A Gyulasport NKft. korosztályos csapata az ifjúsági kézilabda-bajnokság kilencedik fordulójában a Békéscsaba ENKSE otthonában lépett pályára november 16-án. A fiatal fürdővárosi gárda kiélezett versenyfutásra kényszerítette szomszédvári riválisát.

Gyulasport NKft.: Juhász P., Boruzs A. 4, Németh Cs. 7, Sebestény J. 3, Pópity L., Tarkovács D. 3, Makra Z. Csere: Bartóki M., Miklya N. 5, Tarkovács R. 2, Petruzsán P. 4(2). Edző: Zöldi-Tóth Katalin.

A két csapat ellentétes előjelekkel várhatta a találkozót. A fürdővárosi együttes az előző fordulóban hazai pályán hullajtott pontokat újkígyósi riválisa ellen, a békéscsabai keret pedig Mezőtúrról hozta haza a bajnoki pontokat.

A soros fordulót is a tabella élmezőnyében álló lila-fehér együttes kezdte jobban, az ötödik percre már 4-0-s előnyt harcolt ki magának. A gyulai gárda azonban nem adta fel, a 10. minutumra utolérte ellenfelét. A folytatásban is kiélezett versenyfutást hozott a találkozó, a hazai gárda próbált ellépni ellenfelétől, ám a vendég együttes újra és újra beérte riválisát.

A találkozó az utolsó percig tartogatott izgalmakat, a gyulai együttes Miklya Nóra góljával egyetlen találatra megközelítette vetélytársát. A hazai támadás nem járt sikerrel, a labdaszerzés után már az egyenlítésért roboghattak volna a gyulai lábak, ám a befejezésre már nem maradt idő.

A mérkőzés alakulása: 5. perc: 4-0, 10. perc: 4-4, 15. perc: 8-7, 25. perc: 14-12, 30. perc: 17-15, 40. perc: 22-17, 46. perc: 22-21, 53. perc: 27-22, 56. per: 27-26, 58. perc: 29-26, 58. perc: 29-27, 60. perc: 29-28.

A Gyulasport NKft. ifjúsági csapata izgalmas csatában vette fel a versenyt magasabban rangsorolt ellenfelével szemben. A korosztályos együttes a következő fordulóban a Békéscsabai Belvárosi DSK otthonában lép pályára.

– Nagyon jó mérkőzésen vagyunk túl, a mai ellenfél egy erős csapat volt, de szépen helyt álltunk. Örülök annak az edzésen gyakorolt dolgok lassan kezdenek beérni, sok munkára van szükség, mert sok a fiatal játékos, akinek még idő kell, és össze kell szokni velem is. Alakul, és ez azt jelenti jó az irány – értékelt Zöldi-Tóth Katalin.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)