Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az ítéletidő sem tartotta vissza az U16-os Amazonokat a győzelemtől

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2023. november 09. 10:00
Az ítéletidő sem tartotta vissza az U16-os Amazonokat a győzelemtől
Gyulai Amazonok–Airnergy FC-BMTE 5-2 (2-1)

Az U16-os labdarúgó-bajnokság soros fordulójában a Gyulai Amazonok csapata az Airnergy FC-BMTE együttesét fogadta november 5-én a Grosics Akadémián. A gyulai gárdát a rossz időjárási körülmények sem akadályozták meg a győzelemért járó pontok bezsebelésében.

Gyulai Amazonok: Sebestény R., Kelemen K., Puskás A., Zalai B., Krisán J., Veres D. (Hartmann D.), Kis B., Halász A., Freiberger S., Szelei Cs., Szűcs B. (Kőszegi K.) Edző: Krisán József.

A fürdővárosi együttes az előző fordulóban fordulatos mérkőzés után hozta haza a győzelemért járó pontokat az újpesti arénából, így a tabella élmezőnyéből várhatta fővárosi ellenfelét.

A Gyulai Amazonok közösségi oldalán azt írták, a csapat igyekezett a tőlük telhető legjobbat nyújtani, amelynek eredményeképp Freiberger Stella az első percekben gólt szerzett. Halász Alexa távoli bombájával már két góllal is vezetett a gyulai együttes, amikor viharos széllökések mellett zuhogó eső nehezítette a két csapat játékát.

– Mindent megtettünk annak érdekében, hogy tudjuk játszani a játékunkat, azonban az időjárás sokszor közbeszólt. A csúszós talaj ellenére is láttunk remek megoldásokat, szép cseleket és támadásokat, azonban a 38. perc környékén ellenfelünk büntetőből szépíteni tudott, így egygólos előnnyel cseréltünk térfelet. A második játékrészben Krisán Lujza résen volt a 16-oson belül, szinte a középkezdés után szerzett okos gólt, így 3-1 állt az eredményjelzőn, majd Kis Barbara növelte az előnyt, aki ziccert értékesített. A vendégek újra gólt tudtak szerezni, de a találkozó utolsó perceiben házi gólkirályunk, Kis Barbara állította be a magabiztosnak mondható 5-2-es győzelmet. Ezzel a 3 ponttal közelebb kerültünk az ezüstérmes pozícióhoz, hiszen az előttünk álló Kecskemét egy mérkőzéssel többet játszott, mint mi, viszont pontazonosság van a két csapat között – olvasható a bejegyzésben.

A Gyulai Amazonok U16-os csapata a tabella harmadik helyén áll, a folytatásban pedig hazai pályán fogadja a Budapest Honvéd együttesét november 10-én.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)