Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Két útszakasz újult meg Sarkad térségében

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2023. október 11. 14:20
Két útszakasz újult meg Sarkad térségében
A munkálatok költsége 871 millió forint volt

mokán istvántát margitcserkúti andráshajdu-szűcs mária kornélia és görgényi ernő

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Felújították a 4252 jelű Sarkad–országhatár összekötő út 2,2 kilométeres szakaszát, valamint a 4219 jelű Furta–Gyula összekötő út 1,5 kilométeres szakaszát – jelentették be október 11-én Sarkadon.

Cserkúti András, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Békés vármegyei igazgatója elmondta: a két útszakaszt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) maradványforrásaiból újították fel. Békés vármegyében hat projektben összesen 14 kilométer út újult meg, a 3. számú választókerületben az említett két szakasz.

Hozzátette: a 4252 jelű utat 499 millió forintból, a 4219 jelű utat 372 millió forintból újították fel.

Kiemelte: a megkezdett munkát a TOP+ program keretében folytatják, így egészen a határátkelőhelyig megújulhat az út.

Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere kifejtette: a nemrégiben megrendezett Muzsikál az erdő rendezvény volt az első, amikor a programra kilátogatók kiépített kerékpárúton, valamint biztonságos autóúton juthattak el Városerdőre.

Az útfelújítás a fürdővárosiak és a turisták szempontjából is nagyon fontos volt, és sokan azon az útszakaszon járnak rokonlátogatóba Sarkadra és Méhkerékre.

Tát Margit, Méhkerék polgármestere megköszönte a munkát a Közútnak és a kivitelezőknek. Mint fogalmazott, az útfelújítások a méhkerékiek számára létfontosságúak voltak.

Elmondta, a hét elején újabb jó hírt kaptak, ugyanis az országgyűlés döntést hozott arról, hogy az M44-es utat meghosszabbítják a határig.

Hajdu-Szűcs Mária Kornélia, Kötegyán polgármestere aláhúzta: a kötegyániaknak is sokat jelent a felújítás, többek között a fiatalok megtartásában is fontos szerepe van a jó állapotú úthálózatnak.

Mokán István, Sarkad polgármestere hangsúlyozta: Békés vármegye, főleg a határmenti térség, nehéz örökséget kapott az utak tekintetében az elmúlt évtizedekben, de Kovács József országgyűlési képviselőnek, a települések polgármestereinek és önkormányzatainak, valamint a fejlesztéseket támogató kormánynak köszönhetően elindult a fejlődés.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)