Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Nemzetközi járőrversenyt rendeznek Békés vármegyében

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2023. szeptember 29. 17:37
Nemzetközi járőrversenyt rendeznek Békés vármegyében
A megmérettetést Gyulán nyitották meg

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

A Gyulai Szakképzési Centrumban nyitották meg szeptember 29-én a Sárgarigók vonulása elnevezésű, területvédelmi zászlóaljak közötti, nemzetközi járőrversenyt, amelyet idén is a Magyar Honvédség 4. Területvédelmi Ezred 101. Területvédelmi Zászlóalja rendez meg.

A versenyt először 2019-ben rendezték meg először Békéscsabán, a 2020-as évet a koronavírus-járvány miatt voltak kénytelenek kihagyni, így a 2023-as a negyedik alkalom. A megmérettetés a magyar tartalékosok napi rendezvénysorozatának része, a célja pedig a kiképzettség felmérése, a bajtársi kötelékek elmélyítése.

A megjelenteket elsőként Görgényi Ernő polgármester köszöntötte, aki elmondta, a kormány 2010-ben kezdett hozzá, hogy megreformálja az önkéntes tartalékos rendszert, idén pedig már 150, többségében fiatal szerelt fel ebben a formában a seregbe.

Hozzátette: 2021-ben a honvédelmi tárca megcélozta a 18-19 éves, frissen érettségizett, de felsőoktatási intézménybe felvételt nem nyert korosztályt, ennek érdekében az addigi kedvezmények mellett felvételi többletpontot biztosított a számukra, a képzés során megszerzett tartást és mentalitást pedig a későbbiekben is jól tudják hasznosítani.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Hérincs Lajos törzszászlós beszédében kiemelte: a Sárgarigók vonulása egy csapatoknak szervezett sportverseny, amely során ünneplik a sportot, a versenyszellemet és a bajtársiasságot is.

Lipták József alezredes úgy fogalmazott, a versenyen kihívások elé állítják magukat a szervezők és a résztvevők is. A rendezvény minden évben változik egy keveset, de a cél mindig ugyanaz, hogy megmutassák a kiképzésen tanultakat, ezáltal felmérjék, hogy a területvédelmi zászlóaljak milyen szinten állnak.

A versenyszámokat a szombati napon a pósteleki erdőben, a repülőtérnél és az AB Expo területén tartják meg, vasárnap pedig az eredményhirdetéssel zárul a megmérettetés.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)