Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Interkalibrációs vízhozammérést végzett a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2023. szeptember 29. 15:00
Interkalibrációs vízhozammérést végzett a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság
Összehasonlítják a magyarországi és romániai eredményeket

Fotó: Jobbágy Zoltán

Interkalibrációs vízhozammérést végeztek a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság területén – közölték az intézmény hivatalos közösségi oldalán.

Mint írták, a Magyar–Román Vízügyi Bizottság XXXIII. ülésszaka 2023-ra is feladatul tűzte ki a két ország határfolyóin a határhoz legközelebb eső vízrajzi állomásokon az interkalibrációs célú vízhozammérések végrehajtását.

Kiemelték: az interkalibráció célja, hogy összehasonlíthassák a két országban alkalmazott méréstechnikák és adatfeldolgozási előírások által szolgáltatott eredményeket, mivel ezek képezik az országhatáron átvezetett vízkészletek meghatározásának számítási alapját.

Fotó: Jobbágy Zoltán

Hozzátették, hogy idén két alkalommal végeztek méréseket: júliusban a román területen, szeptemberben pedig Magyarországon.

„A mért szelvények magyar területen a Fekete-Körös sarkad-malomfoki, a Fehér-Körös gyulai, valamint a Sebes-Körös körösszakáli szelvényei voltak. A méréseket mindkét fél ADCP-s mérési technika alkalmazásával végezte csónakból, illetve áthidalásról. Az eredmények feldolgozását követően megállapíthattuk, hogy a mérési eredmények jó egyezőséget mutatnak” – írták.

Fotó: Jobbágy Zoltán

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)