Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 1094 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2023. szeptember 21. 09:00
Országos határrendészeti összesítő: 1094 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök szeptember 20-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 745 határsértőt tartóztattak fel és 349 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 18 esetben összesen 659 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Makó, Mórahalom, Öttömös, Röszke és Szeged- Gyálarét közigazgatási területén.

Bács-Kiskun vármegyében a járőrök 3 esetben összesen 31 határsértőt tartóztattak fel Helvécia és Kelebia közigazgatási területén.

A rendőrök Bicskén 4, Mányon 1, Hegyeshalomban 23, Sopronban 8, Gyöngyöspatán 19 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, egyiptomi, iraki, orosz, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök Csongrád-Csanád vármegyében 3 esetben összesen 349 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén a rendőrök az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 4 embert fogtak el, embercsempészés miatt szintén 4 ember ellen indult büntetőeljárás.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)