Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 1449 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2023. szeptember 01. 09:30
Országos határrendészeti összesítő: 1449 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök augusztus 31-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 575 határsértőt tartóztattak fel és 874 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun vármegyében a rendőrök 4 esetben összesen 13 határsértőt tartóztattak fel Tompa, Kecskemét, Hercegszántó és Hóduna közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 15 esetben összesen 561 határsértőt tartóztattak fel  Ásotthalom, Kistelek, Mórahalom, Röszke és Ruzsa közigazgatási területén.

A járőrök Győr-Moson-Sopron vármegyében 1 esetben 1 határsértőt tartóztattak fel  Rajka közigazgatási területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, kínai, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Csongrád-Csanád vármegyében 28 esetben a rendőrök összesen 874 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 16 embert fogtak el közokirat-hamisítás miatt 1, embercsempészés miatt 1 ember ellen indult büntetőeljárás.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)