Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Negyven gyermek kapott tanszereket

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2023. augusztus 29. 18:00
Negyven gyermek kapott tanszereket
Tanszereket osztott a gyulai Szociális Szolgáltató Központ és a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Alapítvány

Tanszerosztást szervezett az ellátotti köréhez tartozó gyermekek számára a gyulai Szociális Szolgáltató Központ és a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió (BTESZ) Alapítvány. A baptista imaházban rendezett alkalmon negyven gyulai gyermek vehette át a tanszercsomagokat – tájékoztatott közleményben a BTESZ.

Fotó: Papp Endre

A rendezvényen elsőként Hajdúné Borbély Beáta intézményvezető, majd Kónya István alpolgármester köszöntötte a megjelenteket. Utóbbi beszédében az önzetlen segítségnyújtás fontosságát emelte ki.

– A mai világban egyre nagyobb szükség van egy jó szóra, egy biztató kézre, segítségnyújtásra. A keresztény szeretet arról kell, hogy szóljon, hogy segítünk embertársainknak. Azért teremtett minket a Jóisten, hogy ha kell, másoknak is segítsünk. Kívánom, hogy a segítségnyújtás ne apadjon ki – mondta.

Merényi Zoltán, a gyulai baptista gyülekezet lelkipásztora köszöntőjében a szorgalmas tanulásra bátorította a gyerekeket.

A rendezvényen Baranyi Barnabás, a BTESZ missziós koordinátora közösen énekelt a gyermekekkel, majd Bacsó Benjámin, a BTESZ alapítvány kuratóriumi elnöke mondott köszöntőt, amelyben kiemelte: sokszor arra figyelünk, ami kívül van, de fontos, hogy belül is növekedjünk. az iskola, a jó közösség hozzátesz ahhoz, hogy mindenki tudjon növekedni. 

Fotó: Papp Endre

Kiemelte: céljuk, hogy azoknak a gyerekeknek adjanak támogatást, akik azonos képességekkel, de messze lemaradó lehetőségekkel állnak rajtvonalhoz.

– Hiszünk abban, hogy munkánkkal egyre több gyermeknek biztosíthatjuk, hogy olyan szakmát szerezzen, amit szeret, és amiben sikereket érhet el. Ehhez pedig reményeink szerint ezek a tanszercsomagok is hozzájárulnak.

Az esemény végén a helyi kollégák adták át a tanszercsomagokat a diákoknak. A csomagokban füzetek, írószerek, az iskolakezdéshez elengedhetetlen kellékek találhatóak. A Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Alapítvány az idei év során országosan mintegy 800 fiatalnak segít tanszercsomagokkal.

Fotó: Papp Endre

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)