Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hétvégén rajtol az NB II.-es fociszezon

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2023. augusztus 28. 13:00
Hétvégén rajtol az NB II.-es fociszezon
Kiesett a Magyar Kupából a Gyulai Amazonok együttese

A Simple Női Magyar Kupa 3. fordulójában lépett pályára a Gyulai Amazonok NB II.-es labdarúgócsapata augusztus 27-én. A fürdővárosi együttes a Budapest Honvéd gárdájával találkozott a Grosics Akadémián.

Rekkenő hőség várta a feleket a gyulai kupafordulóban, amely alaposan feladta a leckét az együttesek számára. A hazai keret két győzelem után várta alaposan megerősödött fővárosi riválisát. A gyulai csapat az első fordulóban Kecskeméten győzte le ellenfelét, majd hazai pályán búcsúztatta az NB II.-as bajnokság újoncát, a jánoshalmi Arany Bácska gárdáját.

A soros fordulót a budapesti gárda kezdte jobban, már a 19. percben megszerezte a vezetést, ám a 21. minutumban Nagy Katalin hatalmas bombával visszahozta csapatát a párharcba. Pár perc múlva ismét a Budapest Honvédnál volt az előny, így 1-2-es félidővel fordultak a csapatok.

– Kényszerű cserék, jó első félidő, gyengébb második félideji játék jellemzett bennünket, az utolsó gólokat pedig fegyelmezetlen játékból kaptuk. Az első játékrészben Nagy Katalin akasztott hatalmas gólt, amellyel egalizálni tudtunk, sajnos azonban a félidő vége előtt újra a Honvédnál volt az előny. A második félidő 60. percétől el is fáradt a csapat, emellett elkerülhető gólokat is kaptunk, így a vendégek magabiztos győzelemmel (1-6) jutottak tovább – olvasható a Gyulai Amazonok közösségi oldalán.

A fürdővárosi gárda nem pihenhet sokat, hiszen a hétvégén már a bajnoki pontvadászat első fordulójában lép pályára, ahol a kupából búcsúztatott Arany Bácska együtteséhez utazik. A „várvárosi” alakulat első hazai bajnokát szeptember 9-én játssza, amikor az SKSE Women együttese érkezik a Grosics Akadémiára.

– Az első félidőben jól játszottunk, voltak hibáink, de küzdött, hajtott a csapat. A második játékrészben nem tudom, mi történhetett, szétesett a játékunk, sokan fegyelmezetlenné váltak. Nagy Katalin, Kajári Gabriella és Hack Fanni játékát ki tudnám emelni, a többi játékos azonban tudása alatt teljesített. Hétvégén kezdődik a bajnokság, szeretnénk százszázalékos állapotba kerülni. Semmi gond nincs, idő, még összeér a csapat, a munkát beleteszik a lányok, reméljük, ősszel ez eredménnyel is párosul majd – értékelt Molnár Zoltánné.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)