Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Sérült rendőrök, jelentős anyagi kár

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2023. augusztus 26. 10:18
Sérült rendőrök, jelentős anyagi kár
A migránsok nem állnak le

Sérült kollégák, jelentős anyagi kár, és immár 100 ezer feletti rendőri intézkedés illegális migránsokkal szemben – írta a police.hu.

Fotó: police.hu

Magyarország schengeni külső határszakaszán és az ország mélységében 2023-ban a jogellenes belépő illegális migránsokkal szembeni rendőri intézkedések száma meghaladta a 100 ezret – számolt be róla dr. Balázs László r. ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Főosztályának vezetője.

Ezzel együtt nőtt a rendőrökkel szemben alkalmazott erőszak is. A határvédők napi szinten élik át, hogy különböző tárgyakkal – téglákkal, kövekkel, fadarabokkal – dobálják őket, de az illegális migránsok nem riadnak vissza csúzlival kilőtt csapágygolyók, csavarok vagy gázspray használatától sem. Az ilyen támadások következtében idén eddig 7 kollégánk szenvedett sérülést. Jelentős kár keletkezett 113 rendőrségi járműben, továbbá kamerák és egyéb technikai eszközök rongálódtak meg; a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának adatai szerint csak a kerítés sorozatos átvágásának bruttó javítási költsége több, mint 260 millió forint volt idén.

Fotó: police.hu

A rendőrök az illegális migránsoknál több alkalommal is láttak lőfegyvert, továbbá hallottak lövéseket Szerbia területéről.

A nagy létszámú migráns csoportokat folyamatosan segítik az embercsempészek; idén augusztus 24-ig 747 eljárás indult országszerte embercsempészés miatt.

A fentiekből is látszik, hogy Magyarországnak a térségben kiemelkedő szerepe van az illegális migrációs hullám feltartóztatásában. A rendőrség továbbra is elkötelezett abban, hogy a nyugat-balkáni migrációs útvonalon érkező illegális bevándorlókat megakadályozza abban, hogy hazánk, illetve az Európai Unió területére jogellenesen jussanak be.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)