Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Heti premier a Center moziban a Gran Turismo

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2023. augusztus 10. 17:00
Heti premier a Center moziban a Gran Turismo
Augusztus 10–16. között a következő filmeket vetítik a Csaba Centerben

Heti premier a Center moziban a Gran Turismo című amerikai akciófilm

Forrás: cineimage.ch

Heti premier a Center moziban a Gran Turismo (szinkr. amerikai akciófilm) 17.15, 20.15-kor. A legőrültebb álmok is valóra válhatnak. Annak, aki elég vakmerő, elég gyors – és elég szerencsés. Jann az autóversenyek mámorában él. Csak a pálya létezik a számára. A reflexei, a bátorsága, az ereje mind alkalmassá teszi rá, hogy ő legyen a bajnok – otthon. Ugyanis ő a Gran Turismo játékban szorítja a kormányt. De padlóig nyomja a gázt, és átverekszi magát egy másik pályára: egy valódira. Megnyer egy sor versenyt, és kiválasztják: egy igazi csapat igazi menedzsere igazi autóba ülteti, igazi pályára küldi, és Jann-nak attól kezdve az igazi életét kell kockáztatni azért, hogy nyerjen. Valóra válhat élete legnagyobb álma: és ő bármit feláldoz azért, hogy profi autóversenyző legyen belőle.

10-ét és 16-át kivéve 19.45-kor Rumba – Több mint tánc (szinkr. francia vígjáték) Az ötvenes éveiben járó, zárkózott buszsofőr, Tony régóta egyedül él – szabadon, de magányosan. Már húsz éve, hogy elhagyta korábbi családját, feleségét és kislányát. Egy könnyebb szívroham után összeszedi magát annyira, hogy szembenézzen a múltjával. Felveszi a kapcsolatot régi ismerőseivel, és beszélgetéseik után elhatározza, hogy a lányát is felkeresi, de nem fedi fel előtte kilétét. Táncórára jelentkezik hozzá abba a tánciskolába, ahol a lány, Maria nagy sikerrel tanít – Tonytól örökölt különleges tehetségének köszönhetően.

Csak 10-én és 16-án 19.45-kor Roving Woman (feliratos amerikai-lengyel dráma) 2022, Los Angeles. Sarát kirúgja otthonról vőlegénye, „Hollywood majdnem híres üdvöskéje”. A feldúlt nő egy lopott autóval vág neki a világnak, hogy ne csak új otthonra, de önmagára is rátaláljon. Egyedül, pénz nélkül rója az utakat, miközben különös idegenekkel találkozik, akik hozzá hasonlóan keresik a helyüket a világban. Miközben céltalanul, de felszabadultan bolyong, a kocsiban talált tárgyak egyre jobban felkeltik az érdeklődését a lopott autó tulajdonosa iránt, ezért végül úgy dönt, megkeresi őt. A road movie-t Connie Converse amerikai énekesnő titokzatos eltűnése ihlette.

18.30-kor A félelem fészke (szinkr. amerikai horror, thriller) A nyolcéves Petert folyamatos rémületben tartja a rejtélyes, állandó kopogás, amit a falak mögül hall szobájában. Szülei váltig állítják, az egész csak a képzelete műve. Ahogy a fiú félelme nőttön nő, kezdi úgy vélni, apja és anyja valami szörnyű és veszélyes titkot őriz. Egyre inkább érzi, nem bízhat meg bennük – s egy gyermek számára mi lehet ijesztőbb annál, ha a családi fészek a félelem fészkévé válik?

14.30-kor Katicabogár és a Fekete Macska kalandjai – A mozifilm (szinkr. francia-kínai animációs film) Marinette és Adrien nem mindennapi középiskolások. Ahhoz, hogy megmentsék Párizst, nincs más választásuk, magukra kell ölteniük a szuperhős gúnyát: Marinette Katicabogárrá, Adrien pedig Fekete Macskává válik. A film a nagysikerű sorozat előzményeként a hősök eredettörténetét meséli el.

a Tini Nindsza Teknőcök: Mután káosz című amerikai animáció

Forrás: cineimage.ch

14.00, 16.30-kor Tini Nindsza Teknőcök: Mután káosz (szinkr. amerikai animáció) PREMIER! Miután évekig rejtőztek az emberek világa elől, a Teknőc-tesók nekivágnak, hogy megnyerjék a New York-iak szívét, és hogy a hőstetteik által elfogadtassák magukat rendes tinédzserekként. Új barátjuk, April O’Neil segít nekik szembeszállni egy titokzatos bűnözői szindikátussal, de hamarosan kiderül, hogy túl nagy fába vágták a fejszéjüket, amikor egy egész mutánshadsereg szabadul rájuk.

15.00-kor Elemi (szinkr amerikai animációs film) A Disney és a Pixar új filmje, az Elemi egy olyan városban játszódik, ahol egymás mellett élnek a tűz-, víz-, föld- és levegőlakók. Parázs, a talpraesett, gyors észjárású és tüzes fiatal nő, illetve Örvény, a mókás, életvidám, laza srác találkozása alapjaiban változtatja meg mindazt, amit az őket körülvevő világról hittek.

16.45, 20.00-kor Oppenheimer (szinkr. amerikai-angol életrajzi dráma, történelmi film) A film J. Robert Oppenheimer fizikusról szól, aki kollégáival – köztük a magyar származású Teller Edével és Szilárd Leóval – a Manhattan Terv vezetőjeként az első atomfegyver létrehozásáért felelős. A találmány a II. világháborúban megváltoztatta a történelem menetét, és a bombának köszönhető valószínűleg az is, hogy a 20. század második felében a két nagy szuperhatalom szembenállása, a hidegháború nem fajult valódi fegyveres konfliktussá.

16.00, 18.15-kor Barbie (szinkr. emirátusokbeli-amerikai vígjáték) Van ám olyan világ, ahol minden csodálatos! Mindig süt a nap, lenn a parton mindig lágyan hullámzik a tenger, és szörfdeszkákon, a nyugágyakban meg a bulizósabb helyeken sokféle, de mindig gyönyörű strandoló gyűlik össze: Barbie (Margot Robbie) és Ken (Ryan Gosling) meg a többi Barbie és Ken. De még legtökéletesebb, legrózsaszínebb, legszerelmesebb helyen is történhetnek bajok. Szerencsére Barbie nemcsak szép, hanem talpraesett is. Ha kell, még a valóságos világba is elmegy, hogy megvédje a maga különleges országát. És persze sosincs egyedül. Lehet, hogy Ken nem olyan éles eszű, vagy nem akkora vagány, mint ő, de van egy nagyon fontos tulajdonsága: mindig kiáll az ő Barbie-jáért, és sosem hagyja cserben.

14.45, 20.30-kor Meg 2: Az árok (szinkr. amerikai-kínai sci-fi) Aki elég bátor hozzá, hogy egy törékeny járműben az óceán legmélyebb részébe, sosem látott tájakra és ismeretlen lények közé ereszkedjen, az valószínűleg az emberektől sem ijed meg. Pedig ennek a kutatóhajónak a két legkeményebb búvára (Jason Statham és Wu Jing) már nemcsak a víz mélyén, örök sötétben élő, rejtőzködő őscápákkal kénytelen szembenézni. Ugyanis mások is vannak odalenn: egy önző bányavállalat magának akarja az óceánfenék különleges kincseit, és legalább olyan kegyetlen, mint a mélység ragadozói. A kutatóhajó két tűz közé szorul a víz alatt: még nem biztos, hogy az óriáscápák vagy az emberi mohóság a gonoszabb ellenfelük. De az biztos, hogy ha életben akarnak maradni, akkor gyorsabbnak, ravaszabbnak, bátrabbnak kell lenniük mindenkinél, aki ellenük fordul – miközben több ezer méter mélyen vannak a víz alatt.

a Meg 2: Az árok című amerikai-kínai sci-fi

Forrás: cineimage.ch

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)