Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Jogsi nélkül, eltiltás hatálya alatt vezetett egy fiatal, Gyulán fülelték le

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2023. július 17. 14:48
Jogsi nélkül, eltiltás hatálya alatt vezetett egy fiatal, Gyulán fülelték le
Medgyesbodzásig menekült, ahol egy földút melletti árokban bújt el

Eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 18 éves, büntetett előéletű, újkígyósi férfival szemben, aki vezetői engedély nélkül, eltiltás hatálya alatt közlekedett – már nem először – egy forgalomból kivont, lejárt műszaki érvényességű és kötelező felelősségbiztosítással nem rendelkező személygépkocsival.

A Békés Vármegyei Főügyészség hétfői közleményében azt írta, a fiatal férfi, aki a cselekmény elkövetésekor 17. életévét töltötte be, így fiatalkorúnak minősül, vezetői engedéllyel sosem rendelkezett. A Békéscsabai Járásbíróság 2022-ben közúti veszélyeztetés bűntette, négy rendbeli járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétsége és közúti cserbenhagyás vétsége miatt 10 hónap fiatalkorúak fogháza büntetésre ítélte, amelynek végrehajtását két évre felfüggesztette. Emellett a fiatalt két évre eltiltották a közúti járművezetéstől. 

Ennek ellenére a fiatal a 2022. szeptember 19-ére virradó éjszaka személygépkocsival közlekedett Gyula belterületén. Az autóban utasként tartózkodott a terhelt két barátja is. A kocsit a Gyulai Rendőrkapitányság járőrei észlelték, és a nyilvántartásban ellenőrizve megállapították, hogy hivatalból ideiglenesen kivonták a forgalomból. Az autó nem rendelkezett érvényes kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással, és a műszaki érvényessége 2021. december 11-én lejárt.

A rendőrök követni kezdték az autót, a terhelt azonban, a szolgálati gépjármű megkülönböztető fény- és hangjelzései ellenére, nem állt meg, hanem nagy sebességgel tovább haladt Szabadkígyós, majd Újkígyós irányába. Újkígyós lakott területére érve lehaladt egy földútra, majd Csabaszabadi, azután Medgyesbodzás területén haladt tovább, és a jármű világítását is lekapcsolta. Végül Medgyesbodzáson a Széchenyi utcáról lekanyarodott egy földútra, de az esőzések miatt felázott úton elakadt a gépjárművel. Ekkor a fiatal kiugrott a gépkocsiból, és futva próbált menekülni. A járőrök a földes út melletti vízelvezető árokban találták meg. 

A járási ügyészség vádiratában a végrehajtandó fogházbüntetésen tett indítványt.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)