Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Heti premier a Center moziban az Insidious: A vörös ajtó

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2023. július 06. 17:00
Heti premier a Center moziban az Insidious: A vörös ajtó
Július 6–12. között a következő filmeket vetítik a Csaba Centerben

Heti premier a Center moziban az Insidious: A vörös ajtó című amerikai horror, thriller

Forrás: cineimage.ch

Heti premier a Center moziban az Insidious: A vörös ajtó (szinkr. amerikai horror, thriller) 18.30, 20.30-kor. Szörnyű dolgok történtek a Lambert családdal, és nincs számukra menekvés. Az átok apáról fiúra száll, a borzalmak ott ólálkodnak a közelükben, és ők hiába kapálóznak, nem menekülnek soha. Amikor a fia egyetemista korba ér, Josh (Patrick Wilson), aki egy ideig azt hitte, túlléphet a retteneten, amit átélt, elhatározza, hogy nem menekül tovább. Inkább szembefordul a démonokkal. Újra megnyitja az Odaát kapuját, átlép a kegyetlen vörös ajtón, és mélyebbre hatol a démonok ellenséges, gonosz világában, mint valaha. Szembe akar nézni a családja múltjának mélyén lapuló sötét titokkal, amely eddig ugrásra készen várt az ajtó mögött. Bátor, kétségbeesett tett volt, hogy elindult. De vajon visszatér-e? És ha visszatér, mit hoz magával Odaátról?

18.15-kor Az a bizonyos nyár (szinkr. francia-belga dráma) PREMIER! A 10 éves Dune minden nyáron a szüleivel Franciaország délnyugati partvidékére utazik, ahol találkozik legjobb barátnőjével, Mathilde-dal. Együtt felfedezik a fenyőerdőket, elmélkednek a felhők alakjáról, követik a helyi tinédzsereket és megzavarják a bulijaikat, és titokban horrorfilmeket néznek. De ez a nyár más Dune számára - tavaly a család kihagyta a szokásos nyaralást, anélkül, hogy a lány tudta volna, miért. Úgy érzi, valami megváltozott. Elkezdi másképp látni a felnőtteket és a tinédzsereket, és megérti a titkaikat.

14.30, 17.15, 6-át és 7-ét kivéve 19.45-kor, valamint csak 6-án és 7-én 20.15-kor Indiana Jones és a sors tárcsája (szinkr. amerikai kalandfilm) Harrison Ford visszatér a legendás régész szerepében a nevezetes filmsorozat ötödik részében. A rendező ezúttal James Mangold (Az aszfalt királyai, Logan – Farkas), a producerek Kathleen Kennedy, Frank Marshall és Simon Emanuel, míg Steven Spielberg és George Lucas executive producerként felügyelik a produkciót. A zeneszerző újfent John Williams, aki Az elveszett frigyláda fosztogatói óta komponálja a széria jellegzetes dallamait.

14.45, 16.45-kor Ruby Gilman, tinikráken (szinkr. amerikai animáció) A kedves, esetlen, 16 éves Rudy Gillman kétségbeesetten próbál beilleszkedni az Óceánpart Gimiben, de többnyire csak láthatatlannak érzi magát. Matekból korrepetálja a deszkás srácot, akibe bele van zúgva, de úgy tűnik, a fiú csak a fraktáljai miatt csodálja; és nem lóghat a menő arcokkal a parton, mert túlságosan aggódó anyukája megtiltotta Rubynak, hogy a vízbe menjen. Ám amikor megszegi anyu első számú szabályát, Ruby rájön, hogy közvetlen leszármazottja a krákeneknek, és ő fogja örökölni a trónt ellentmondást nem tűrő nagyanyjától, a Hét Tengerek Harcos Királynőjétől. A krákenek felesküdtek a világ óceánjainak védelmére a hiú, hataloméhes sellőkkel szemben, akik az ősidőktől fogva harcban állnak a krákenekkel. Ezzel egy nagy és sürgető probléma van: a gyönyörű és népszerű új csaj a suliban, Chelsea történetesen épp sellő. Rubynak tehát el kell fogadnia saját magát, és a legnagyobb formáját kell hoznia, hogy megvédje szeretteit.

a Mission: Impossible – Leszámolás – Első rész című amerikai akció, thriller

Forrás: cineimage.ch

Csak 8-án 20.15-kor és 6-át, 7-ét és 8-át kivéve 20.00-kor Mission: Impossible – Leszámolás – Első rész (szinkr. amerikai akció, thriller) VILÁGPREMIER ELŐTT! Ethan Hunt (Tom Cruise) és az IMF csapata az eddigi legveszélyesebb küldetésükbe vágnak bele: meg kell találniuk egy félelmetes, az egész emberiséget fenyegető új fegyvert, mielőtt rossz kezekbe kerülne. Miközben a jövő irányítása és a világ sorsa a tét, és Ethant a múltja sötét erői kezdik el körülvenni, beindul a halálos hajsza a Föld körül. Egy rejtélyes, korlátlan hatalommal bíró ellenséggel szembesülve Ethan arra kényszerül, hogy belássa, semmi lehet fontosabb ennél a küldetésnél – még azok élete sem, akik számára a legtöbbet jelentenek.

6-át és 7-ét kivéve 17.45-kor, valamint csak 6-án és 7-én 18.00, 20.00-kor Barátnő felveszünk (szinkr. amerikai vígjáték) Maddie-re (Jennifer Lawrence) rászállt az adóhatóság, elvitték az autóját és már a házát is kinézték maguknak. Sürgősen pénzt kell szereznie. Viszont nem talál normális melót. Ja, de mégis – csak éppen az őrültség.Ráakad egy apróhirdetésre, amelyben gyereküket majomszeretettel féltő szülők, „barátnőt” keresnek magának való fiuk mellé, mielőtt egyetemre menne. Maddie vállalja a feladatot, és nem akar félmunkát végezni. Azt hiszi, könnyű dolga lesz. Ő rámenős, nyomulós, vad. A fiú őrjítően tartózkodó, érthetetlenül szemérmes és nevetségesen tapasztalatlan. Később már rémült is. Maddie nem hagyja magát. A srác sem. De azért lesz pár közös kalandjuk.

14.15, 16.15-kor 2D-ben, valamint csak 6-án, 11-én és 12-én 15.00-kor 3D-ben Elemi (szinkr amerikai animációs film) A Disney és a Pixar új filmje, az Elemi egy olyan városban játszódik, ahol egymás mellett élnek a tűz-, víz-, föld- és levegőlakók. Parázs, a talpraesett, gyors észjárású és tüzes fiatal nő, illetve Örvény, a mókás, életvidám, laza srác találkozása alapjaiban változtatja meg mindazt, amit az őket körülvevő világról hittek.

6-át, 11-ét és 12-ét kivéve 15.00-kor Pókember: A pókverzumon át (szinkr. amerikai animáció) Miles Morales, a népszerű és közismert pókember visszatér. Ismét igazi otthonában, Brooklynban van, újra találkozik Gwen Stacyvel. ?ár jöhetne a nyugis bűnüldözés, de akkor átkerül a multiverzumba, ahol egy csomó pókember van, akiknek az a dolguk, hogy különböző világaikat védjék. Csakhogy a világ békéjének sok és sokféle őrzője nem ért mindenben egyet, és közeleg egy új fenyegetés, amivel mind másképpen szállnának szembe. Miles nem így tervezte, de nem kell hozzá sok, és az összes pók őt üldözi, ő pedig menekül. Ha egyszer lendületbe jön, van pár trükkje, de akik a nyomában járnak, azok is pókok. Miles nem tudja, mit tegyen: magát mentse, vagy azokat, akiket szeret?

20.00-kor Caravaggio árnyéka (feliratos francia-olasz dráma, történelmi, életrajzi film) PREMIER! Caravaggio (1571-1610) korának lázadó művésze volt, akinek az élete és a hatalommal való küzdelme mozivászonra termett. A barokk festő hadban állt a konvenciókkal, műveivel és szexuális szabadosságával megbotránkoztatta az akkori közvéleményt és a nagyhatalmú katolikus egyházat egyaránt. Caravaggio vallási tematikájú képein pátosz helyett a realizmus köszönt vissza, ráadásul modellnek előszeretettel hívta az utcák lenézett embereit, például csavargókat, tolvajokat és prostituáltakat, akiknek a jogaiért a hatalmasságokkal szemben is kiállt.

a Caravaggio árnyéka című francia-olasz dráma, történelmi, életrajzi film

Forrás: cineimage.ch

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)