Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Defibrillátort adományoztak az Almásy-kastélynak

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2023. június 29. 14:54
Defibrillátort adományoztak az Almásy-kastélynak
Az eszközre az esküvőkiállításon gyűlt össze a pénz

Abdulrahman Abdulrab Mohamed, asztalosné varga juditfekete-dombi ildikó és görgényi ernő

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Defibrillátort adományoztak az Almásy-kastélynak, az eszközt június 29-én adták a múzeumnak.

Görgényi Ernő polgármester az átadáson úgy fogalmazott, azért is Wenckheim Stefániáról nevezték el az Almásy-kastély cselédszárnyát, hogy a vendégeket is a jó példák követésére sarkallják, hiszen a grófnő híres volt karitatív tevékenységéről, számos jótékonysági akció fűződik a nevéhez.

Mint mondta, a februári esküvőkiállításon kiállító szolgáltatók és vállalkozók is egy nemes cél érdekében fogtak össze, akik a jótékonysági vacsorájukon összegyűlt összeget ajánlották fel egy félautomata defibrillátor megvásárlására. Az adománygyűjtés a kastély vendégeinek segítségével folytatódott, majd júniusban az Egészséges Városért Közalapítvány megvette az eszközt.

Asztalosné Varga Judit, az esküvőkiállítást szervező V-Art Rendezvényszervezés alapító-tulajdonosa kiemelte: a gyűjtés előtt egyeztetett Fekete-Dombi Ildikóval, az Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft. kiállítóhelyekért felelős ügyvezető igazgatójával, így nem volt kérdés, hogy egy életmentő eszközre fognak gyűjteni a rendezvényen.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Abdulrahman Abdulrab Mohamed, az Egészséges Városért Közalapítvány elnöke hangsúlyozta: egy megbízható, egyszerűen használható eszközt vásároltak, egy olyan cégtől, amely kórházi monitorokat és egyéb eszközöket is gyárt.

Hozzátette, hogy a kastély dolgozóit a gyulai mentőállomás dolgozói fogják megtanítani az eszköz használatára.

Fekete-Dombi Ildikó kifejtette: a mai modern múzeumoknak nem csupán az a dolguk, hogy műtárgyak elhelyezéséről gondoskodjanak, az is fontos, hogy beintegrálódjanak a társadalomba, jó kapcsolatukat építsenek is, a defibrillátor megvásárlása pedig négy szektor együttműködésének köszönhető.

Az eszköz működését Abdulrahman Abdulrab Mohamed mutatta be röviden, majd Görgényi Ernő helyezte el az Almásy-kastély fogadóterében.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)