Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Másodfokú hőségriasztás lép életbe szerdától péntek éjfélig

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • GYH • HÍREK • 2023. június 20. 15:30
Másodfokú hőségriasztás lép életbe szerdától péntek éjfélig
Az átlagosnál melegebb időjárás megterhelő az egészséges szervezetre is

Másodfokú hőségriasztást adott ki az ország egész területére szerdán nulla órától péntek éjfélig az országos tiszti főorvos – közölték a kormanyhivatal.hu oldalon.

Mint írták, másodfokú riasztást akkor adnak ki, ha a hőmérséklet legalább három egymást követő nap várhatóan eléri vagy meghaladja a napi 25 Celsius-fokot vagy a napi középhőmérséklet legalább egy napra eléri a 27 Celsius-fokot.

Hangsúlyozták: az átlagosnál melegebb időjárás megterhelő az egészséges szervezetre is, illetve bárkinél okozhat egészségügyi panaszokat, kellemetlen tüneteket, dekoncentrációt. Különösen veszélyeztetett csoportok a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők. Ilyenkor fokozottan oda kell figyelni a folyadékbevitelre, érdemes kerülni a kávé, az alkohol, a magas koffein és cukortartalmú üdítők, zsíros ételek fogyasztását.

Hozzátették, hogy ajánlott bő, szellőző ruházattal és naptejjel védekezni a leégés ellen, 11 és 15 óra között lehetőség szerint húzódjon mindenki árnyékba, valamint senki se hagyja a gyermekeket, állatokat tűző napon parkoló autóban.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)