Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Heti premier a Center moziban a Transformers: A fenevadak kora

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2023. június 08. 17:00
Heti premier a Center moziban a Transformers: A fenevadak kora
Június 8–14. között a következő filmeket vetítik a Csaba Centerben

Heti premier a Center moziban a Transformers: A fenevadak kora című amerikai sci-fi, akció

Forrás: cineimage.ch

Heti premier a Center moziban a Transformers: A fenevadak kora (szinkr. amerikai sci-fi, akció) 18.00-kor 3D-ben, 15.30, 20.30-kor 2D-ben. A Transformers: A fenevadak kora ugyanazt az akciódús és látványos formulát hozza, amely világszerte elragadta a közönséget. A mozinézőket a 90-es évekbe röpíti, egy világkörüli kalandba az Autobotokkal, miközben behozza a Transzformerek egy teljesen új fajtáját – a Maximálokat – az Autobotok és az Álcák harcába. A filmet Steven Caple Jr. rendezte, a főszereplők Anthony Ramos és Dominique Fishback.

17.45-kor Konstrukció (szinkr. amerikai thriller, akciófilm) PREMIER! Danny Rourke nyomozó minden követ megközgat, hogy ráleljen eltűnt lányára, s közben egy egyre szövevényesebb bűntény súlya is ránehezedik. Egy a realitást meghazudtoló bankrablás ügyében nyomoz, ami végül arra készteti, hogy megkérdőjelezzen minden alapvető dolgot, amit a világról és a benne élőkről hitt. A sokat tudó médiummal, Diana Cruzzal az oldalán Rourke egyszerre lesz üldöző és üldözött; ellenlábasa pedig az a férfi, akiről úgy véli, gyermeke megtalálásának kulcsát jelenti. Amit végül kiderít, az viszont minden várakozását felülmúlja.

Csak 9-től 12-ig 16.00-kor Mavka, az erdő őrzője (szinkr. ukrán animációs film) Mavka, az erdei tündér legfőbb küldetése az erdő szívének megóvása. A lány mindig a békére és a harmóniára törekszik, ám bármit megtesz az erdő védelme érdekében. Egy nap találkozik egy zenész fiúval, aki azonnal rabul ejti a szívét, annak ellenére, hogy a törvények értelmében Mavka nem érintkezhet emberekkel. A lány megoldhatatlan feladat előtt áll: választania kell a küldetése és a szerelem között. Ráadásul eközben gonosz erők el akarják pusztítani az erdőt.

14.45, 17.30-kor Pókember: A pókverzumon át (szinkr. amerikai animáció) Miles Morales, a népszerű és közismert pókember visszatér. Ismét igazi otthonában, Brooklynban van, újra találkozik Gwen Stacyvel. ?ár jöhetne a nyugis bűnüldözés, de akkor átkerül a multiverzumba, ahol egy csomó pókember van, akiknek az a dolguk, hogy különböző világaikat védjék. Csakhogy a világ békéjének sok és sokféle őrzője nem ért mindenben egyet, és közeleg egy új fenyegetés, amivel mind másképpen szállnának szembe. Miles nem így tervezte, de nem kell hozzá sok, és az összes pók őt üldözi, ő pedig menekül. Ha egyszer lendületbe jön, van pár trükkje, de akik a nyomában járnak, azok is pókok. Miles nem tudja, mit tegyen: magát mentse, vagy azokat, akiket szeret?

18.15-kor Ürömapám (szinkr. amerikai vígjáték) Amerika egyik legmenőbb komikusa, Sebastian Maniscalco, illetve a kétszeres Oscar-díjas Robert De Niro egyesítik erejüket ebben a parádés vígjátékban. A film egy Sebastian nevű férfira koncentrál, akit menyasszonya meggyőz, hogy a július 4-ei nemzeti ünnep alkalmából vigyék magukkal látogatóba a vőlegény olasz származású, házsártos édesapját a nő szupergazdag rokonságához a hétvégére. Sebastian, ha visszakozva is, de elfogadja az ajánlatot, de arra egyikük sem számít, hogy a különböző vérmérsékletek ütközése olyan kaotikus eseményláncolatot indít el, ami után kő kövön nem marad.

15.45-kor A kis hableány (szinkr. amerikai fantasy, musical, családi film) A kis hableány Arielről szól, a szép és uszonyraesett fiatal sellőről, aki szomjazza a kalandokat. Triton király legkisebb és legszófogadatlanabb lányaként minden álma, hogy megismerje a tengeren kívüli világot; s mikor egy napon a felszínre merészkedik, szerelembe esik a sármos Eric herceggel. Noha a hableányoknak tiltott dolog az emberekkel kapcsolatba lépni, Ariel kénytelen követni a szíve szavát. Alkut köt a gonosz tengeri boszorkánnyal, Ursulával, aminek folyományaként lehetősége nyílik a szárazföldi létre, ám egyúttal veszélybe is sodorja életét – és apja trónját.

a Flash – A Villám című amerikai fantasy, kaland, akció

Forrás: cineimage.ch

Csak 14-én 20.15-kor Flash – A Villám (szinkr. amerikai fantasy, kaland, akció) PREMIER ELŐTT! Barry Allen egy baleset következtében villámcsapást szenved és szuperképességekre tesz szert, ő lesz a leggyorsabb ember a világon! Úgy tűnikm magára marad a Föld védelmében, melyet a káosz ural. Más univerzumokból lesz szüksége sgítségre, hogy úrrá legyen a helyzeten.

20.00-kor A mumus (szinkr. amerikai horror, thriller) A tizenhat éves Sadie és tíz esztendős húga, Sawyer nehezen emésztik meg édesanyjuk közelmúltbeli, tragikus halálát. Apjuk, Will Harper igyekszik mindent megtenni értük, ám mégis képtelen közel kerülni hozzájuk akár érzelmi, akár pszichológiai szinten. A sikeres házi prakszist vezető lélekgyógyász kudarca, hogy szóra bírja őket a súlyos veszteségről, csak tovább lazítja amúgy is megtört családjuk összetartó erejét. Egy nap titokzatos új beteg, Lester Billings toppan be váratlanul otthonukba, hogy kiönthesse szívét gyermekei gyötrő haláláról. Akad azonban valami, amit hátrahagy: egy gonosz jelenlét, ami a sötétben leledzik és áldozatai szenvedéséből táplálkozik. Sadie és Sawyer egy sor iszonyatos dolgon megy keresztül a természetfeletti lény miatt, Will pedig egyszerűen képtelen hinni lányainak, s ezzel családja pusztulását idézheti elő.

14-ét kivéve 20.15-kor Halálos iramban 10. (szinkr. amerikai akciófilm) Kezdődik az út vége. A Halálos iramban saga tizedik része vezeti be a záró fejezeteit a mozitörténet egyik leghíresebb és legnépszerűbb sorozatának, mely a harmadik évtizedében jár, és még mindig jól tartja magát, ugyanazzal a szereplőgárdával, amelyikkel elindult. Dom Toretto (Vin Diesel) és családja számos lehetetlennek tűnő küldetésben bizonyult ravaszabbnak, higgadtabbnak és gyorsabbnak minden útjukba kerülő ellenségnél. Most minden eddiginél halálosabb veszéllyel kell szembenézniük: a múlt árnyékából rettenetes fenyegetés bújik elő, melyet a vérbosszú táplál, és az illető el van szánva arra, hogy szétzúzza ezt a családot, és örökre tönkretegyen mindent – és mindenkit – akit Dom szeret. 2011-ben, az Ötödik sebességben Dom és csapata elkapta az aljas brazil drogbárót, Hernan Reyest, és lefejezte a birodalmát egy hídon, Rio De Janeiróban. Ám azt nem tudták, hogy Reyes fia, Dante (Jason Momoa) szemtanúja volt az egésznek, és az elmúlt 12 évet azzal töltötte, hogy tervet szőtt Dom kegyetlen megleckéztetésére. Dante ármánya szétszórja Dom családját a világ különböző pontjaira, Los Angelestől a római katakombákig, Brazíliától Londonig, Portugáliától az Antarktiszig. Új szövetségek köttetnek, és régi ellenségek bukkannak fel újra. Ám minden megváltozik, amikor Dom rájön, hogy nyolcéves fia (Leo Abelo Perry) Dante bosszújának végső célpontja.

Csak 8-án, 13-án és 14-én 15.00-kor A nemzet aranyai (magyar dokumentumfilm) A film hősei azok a magyar vízilabda-legendák, akik 1997 és 2008 között végigverték a világot. A Szabadság szerelem, a BÚÉK és Az unoka producerének új filmje bemutatja a világszerte elismert és csodált magyar vízilabdasport nevezetes, sikerekkel tarkított időszakának eddig nem ismert hátterét a csapattagok és a nemzetközi ellenfelek szemszögéből.

19.45-kor Asteroid City (feliratos amerikai romantikus vígjáték) PREMIER! Az 50-es évek közepén egy amerikai kisvárosban éppen zajlik a Junior Stargazer kongresszus, melynek menetét teljesen felborítja egy, az egész világot megváltoztató esemény.

az Asteroid City című amerikai romantikus vígjáték

Forrás: cineimage.ch

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)