Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Diákolimpiai döntőnek ad otthont Gyula

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2023. június 07. 08:53
Diákolimpiai döntőnek ad otthont Gyula
A III. korcsoportos kosárlabdamezőny érkezik a fürdővárosba 

A III. korcsoportos kosárlabda-diákolimpia országos döntőjét rendezik meg június 9–11. között Gyulán. A viadalon tizenhat együttes küzd meg egymással a végső győzelemért. 

A lányoknál és a fiúknál is nyolc-nyolc csapat indul. Előbbiek mezőnyében Bács-Kiskun, Baranya, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron és Zala vármegye csapatai mellett Budapest legjobbjai szerepelnek. A hazai színeket a Gál Ferenc Egyetem Szarvasi Gyakorló Általános Iskola és Gyakorlóóvodája, valamint a Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola képviseli. 

A fiúknál Bács-Kiskun, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Győr-Moson-Sopron és Vas vármegye és Budapest legjobb iskolai csapata képviselteti magát, a hazai színeket a békéscsabai Lencsési Általános Iskola képviseli. 

A csapatok körmérkőzéses rendszer alapján döntik el a helyezéseket, majd az alsó keresztjátékok, az elődöntők és a helyosztók következnek. 

A szervezők az egyéni lejobbakat is díjazzák, elismerik a legtöbb pontot dobó játékost, a legjobb felkészítőt, testnevelőt. Emellett megválasztják a torna All Star csapatát is. 

A döntő június 9-én az ünnepélyes megnyitóval veszi kezdetét, másnap pedig a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban és a Erkel Ferenc-gimnázium tornatermében a csoportmérkőzésekkel indul útjára a torna.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)