Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 491 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2023. június 06. 09:00
Országos határrendészeti összesítő: 491 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök május 24-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 321 határsértőt tartóztattak fel és 170 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun vármegyében a járőrök 6 esetben összesen 44 határsértőt tartóztattak fel Kelebia, Jakabszállás, Kiskunhalas, Kiskunfélegyháza és Balotaszállás közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 15 esetben összesen 255 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom, Ásotthalom, Domaszék, Szatymaz, Szeged és Tiszasziget közigazgatási területén.

Fejér vármegyében, Sárbogárdon 1 fő; Pest vármegyében, Szigetszentmiklós külterületén 21 fő határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, afgán, török, marokkói, pakisztáni, indiai, iraki és koszovói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök Csongrád-Csanád vármegyében 5 esetben összesen 170 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 4, tiltott határátlépés miatt 6 személy ellen indult büntetőeljárás.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)