Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 259 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2023. június 05. 08:30
Országos határrendészeti összesítő: 259 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök június 4-én 201 határsértőt tartóztattak fel, és 58 főt megakadályoztak, hogy illegálisan belépjen Magyarország területére.

Csongrád-Csanád vármegyében hét esetben 169 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom és Röszke közigazgatási területén.

Bács-Kiskun vármegyében négy esetben 28 határsértőt állítottak meg Csólyospálos, Kelebia és Kisszállás közigazgatási területén.

Hegyeshalom közigazgatási területén négy határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, marokkói, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök Bács-Kiskun vármegyében egy esetben három főt, Csongrád-Csanád vármegyében két esetben összesen 55 főt akadályoztak meg az ország területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 35 embert fogtak el, közokirat-hamisítás miatt egy, embercsempészés miatt három ember ellen indult büntetőeljárás.

Mórahalom közigazgatási területén június 4-én 1 óra 20 perckor az 5511-es számú úton a rendőrök egy román honosságú személygépjárművet ellenőriztek, amit egy román állampolgárságú férfi vezetett. A járműben a sofőrön kívül 12, magát szír állampolgárnak valló külföldi tartózkodott.

A rendőrök június 4-én 5 óra 35 perckor Mórahalom külterületén magyar honosságú kisteherautót ellenőriztek, ami a rendőri intézkedés megkezdése előtt kerítésoszlopnak ütközött. A járművet egy szír állampolgárságú férfi vezette, rajta kívül az autóban 26, magát szír állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott. A baleset során személyi sérülés nem történt.

Csólyospálos közigazgatási területén június 4-én 17 óra 50 perckor az 5405-es számú úton a rendőrök egy lengyel honosságú személygépjárművet ellenőriztek, amit egy indiai állampolgárságú férfi vezetett. A járműben a sofőrön kívül 11, magát szír állampolgárnak valló külföldi tartózkodott.

Az utasok egyik esetben sem tudták személyazonosságukat és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről. A járművezetőkkel és segítőikkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)